Албания: Eugent Bushpepa на Евровизия 2018

Първият национален финал за Евровизия по традиция е на Албания. Страната и тази година не изневери на това и тази вечер се проведе финала на 56-тото издание на конкурса Festivali i Këngës, който за петнадесета поредна година влиза в ролята на селекция на Албания за Евровизия.

В него взеха участие 14 изпълнители, селектирани чрез два полуфинала съответно на 21 и 22 декември. Победителят на вечерта стана Eugent Bushpepa с песента „Mall“, който ще представи страната си на Евровизия 2018 в Лисабон.

Както знаете, всички песни във Festivali i Këngës са на албански език, а обичайно след това песента бива преобразувана на английски за самата Евровизия. Говори се, че тази година това няма се случи и песента ще си остане на оригиналния албански език. Предполагаме това е продиктувано от победата на Салвадор Собрал, който изпя песента си изцяло на португалски. Дали това ще е така ще разберем в настъпващите месеци, а екипа на Eurovision-Bulgаria.com би приветствал новината за песен на албански с радост.

https://www.youtube.com/watch?v=ZZmys6mhXkM

 

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *