Amir: Всеки трябва да потърси щастието си!

Amir стига до финала на третия сезон на The Voice във Франция през 2014 и така звездата му изгрява на музикалната сцена.  „J’ai cherché“ е първия сингъл от предстоящия му албум „Au coeur de moi“ и с него ще представи страната си на Евровизия! Какво сподели в специално интервю за сайта ни може да прочетете тук:

– Здравей, Амир! Какво е чувството да представиш Франция на Евровизия?

Това е невероятна възможност за мен. Не бях подготвен за подобно развитие. Беше голяма, голяма изненада, когато ми предложиха да направя това и се надявам, че ще накарам моята страна да се гордее с мен.

И аз се надявам също. Разкажи ни повече за песента си. Какво е посланието?

Посланието на песента е, че всеки човек може да намери нещо в този живот, което да го прави щастлив. Нещо, което да го кара да се чувства по-добре и да спре да се страхува. И открих това в музиката. Защото не бях музикант до преди две години. Бях зъболекар. Музиката даде много щастие в живота ми. И съм изключително щастлив да се събуждам сутрин и да бъда изпълнител. Мисля, че за всеки човек има нещо, което го прави щастлив, просто трябва да го потърси и когато го намери, всичко се променя. В клипа на песента имаме момче, което се интересува от танци и момиче, което се интересува от таекуон-до, което е бойно изкуство. За другите това може да бъде любовта, може да бъде всякакъв вид изкуство, готвене, спорт, мода. Всеки трябва да потърси и когато го намери, животът му ще се промени към по-добро.

Защо избра “J’ai cherché” за заглавие на песента си?

Означава „Аз търсех” и е точно това, което се случва в песента. Търсех нещо, което да ме прави щастлив. Затова песента се нарича “J’ai cherché”.

С какво ще се откроиш в Стокхолм?

Надявам се, че песента ще ми помогне да се откроя, защото мисля, че съм голям късметлия да пея тази прекрасна песен. Обичам я!

Кои са трите най-интересни факта за песента ти?

Трите най-интересни факта? Мисля, че е много положителна на първо място. Второ, че е специална песен, която написах за албума си. Не е написана за Евровизия, но френската делегация ме попита дали искам да я изпълня там и бях много, много щастлив, така че казах „Да“. Но на първо място тя бе част от албума ми, беше станала популярна в страната преди да стане избор за конкурса. Мисля, че това е второто нещо, което е различно и специално. И третото нещо е, че имам много късмет да пея песен за живота ми и за това, което чувствам. Това, което съм преживял ще бъде изпълнено пред двеста и петдесет милиона души. Това е невероятно!

Обмисли ли какво ще бъде представянето ти на сцената? Ще ни дадеш ли повече информация?

За съжаление, това е изненада, но ние работим върху нещо много, много модерно и искам да бъде елегантно… Колкото се може по-елегантно.

О, френският начин! Какво те вдъхновява?

Благодаря! Мисля, че ваканциите ми дават много време да се отпускам и да мисля за бъдещето. Също така се вдъхновявам през почивните дни, защото не съм на работа и тогава съзнанието ми започва да пътува и да мисли за идеи.

С какво друго се занимаваш, освен с музика?

Обичам спорта, компютрите и смартфоните. Аз съм много, много шантав. И обичам да гледам сериали. Също така да ходя на ресторанти с приятели и да се забавлявам.

С кои други изпълнители искаш да запишеш песен?

Хм, мисля, че ще се радвам да пея с Ed Sheeran или Elton John.

Ще представиш ли песента си в чужбина? Ще дойдеш ли в България?

Определено! Много бих се радвал да дойда в България. Никога не съм бил тук. Винаги съм обичал националния ви отбор по футбол. Мисля, че Христо Стоичков е от България. Прав ли съм?

Да, точно така.

Мечтая да дойда тук, защото никога не съм бил и е интересна част част от Европа, която бих искал да опозная. И може би ще се случи скоро, защото по време на промоцията на моята песен извън граница може да дойдем в България също. Кой знае?

Ще те очакваме!

Благодаря ви много, това е очарователно! Оценявам го.

Какво ще кажеш на българските фенове? Обичаме песента ти!

Е, хора от България, бих искал да ви благодаря много за подкрепата. Това е една сбъдната мечта за мен. Да видя, че хора от различни страни слушат тази песен. Надявам се, че ви вдъхновява и събужда усмивка на лицето ви дори и за миг.

Може да чуете “J’ai cherché” тук:

 

Снимка: Renaud Corlouër

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *