Иги Азалия, Рита Ора или Роксана Венгел? Мистерията на песента „Anyone I Want To Be“.

Преди броени дни в столицата на Беларус Минск се проведе финалът на Детския песенен конкурс Евровизия. Кристалният микрофон бе връчен на Роксана Венгел от Полша, която зае първото място с песента си „Anyone I Want To Be“.

Част от екипа, който стои зад създаването на тази песен, е известният датски продуцент Миш Хедин Хансен, по-известен като Cutfather. В своята професионална кариера Миш е работил с множество световно известни изпълнители като Кайли Миноуг, Оли Мърси, Александра Бърк и други. Пред датските медии той признава, че песента „Anyone I Want To Be“ не е написана специално за полския представител на Детската Евровизия.

„Песента „лежеше“ в шкафчето ми от четири-пет години и чакаше подходящия изпълнител… През годините имаше доста международни певци, които се интересуваха от нея.  Знам, че Иги Азалия работи върху парчето, също така и Рита Ора имаше сериозни интереси към него“

С течения на обстоятелствата никой от изброените изпълнители не приема песента за своя, благодарение на което тя стига до Роксана Венгел.

Cutfather признава също и че в последствие е разбрал от лейбъла, който си сътрудничи с другите ко-продуценти на парчето, че именно неговата песен ще представя Полша на конкурса за песен в Минск.

„Признавам си, че бях забравил за тази песен, но се съгласих и разреших на Юнивърсъл Мюзик Полша и Телевизия Полша да я използват, оттогава не бях чувал нищо около нея. Когато видях информацията в неделя вечер, че „Anyone I Want To Be“ е песента победител в Детската Евровизия 2018 силно се зарадвах. Поздравявам Роксана за големия успех и завоюваното първо място!“

Тазгодишното участие на Полша е едва пето, а това е първата победа в песенен конкурс с марка Евровизия, която страната записва някога в историята си.

Живото изпълнение на „Anyone I Want To Be“ за броени дни регистрира повече от 3 милиона гледания в YouTube.

 

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *