Начало > Албания > Арилена Ара представи “Falling From the Sky“- Евровизия 2020 – Албания

Арилена Ара представи “Falling From the Sky“- Евровизия 2020 – Албания

По традиция Албания избира своя представител и песен за Евровизия в края на месец декември. Това означава, че обикновено страната е сред първите, които представят песента си за конкурса.

Тазгодшният победител във Festival i Kenges стана Арилена Ара с песента  „Shaj“.

Опитните фенове на Евровизия обаче знаят, че често се налага песента, избрана чрез фестивала, да претърпи промени. Това се случва заради решение на изпълнителите и екипа им (например промяна в езика) или заради правилата на европейския музикален конкурс (всяка участваща песен не бива да надвишава времетраене от 3 минути).

Новата версия на „Shaj“ e със заглавие „Falling From the Sky“ и е на английски език. Работата по нея, както и по предстоящия дебютен албум на албанската суперзвезда, се проведе в Лос Анджелис, САЩ.

Можете да я чуете тук:

Арилена Ара е родена в град Шкодер през 1998-ма година. Едва на 15 печели реалити формата X Factor в родината си. Участва в редица международни фестивали още от дете. Нейните сингъли „Nentori“ (познат още като „I’m Sorry“) и “Last Train to Paris“ се первръщат в хитове включително и в България.

Албания дебютира в най-голямото музикално състезание в света през 2004-та. През последните 2 години успява да се класира на финал благодарение на Юджент Бушпепа и Йонида Малики. В Ротердам ще чуем „Falling From the Sky“ по време на Втория полуфинал на 14-ти май, част от който е и нашата страна.

Снимка: shekulli.com.al

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.