Армения няма да участва в Евровизия 2021

Току-що Армения обяви, че няма да участва в Евровизия 2021 в Ротердам. Арменската обществена телевизия твърди, че поради последвалите събития след първоначалното потвръждаване на участие в конкурса, е било невъзможно то да се организира навреме:

„След внимателни и подробни дискусии, Арменската обществена телевизия реши да се откаже от участие в Песенния конкурс Евровизия 2021, предвид последните събития в страната, малкото останало време за подготовка, както и други обективни причини, които възпрепятстват създаването на едно качествено арменско участие в Евровизия 2021.

Мартин Остердал, изпълнител директор на конкурса, изрази съжалението си от решението на арменската обществена телевизия и се надява страната да се завърне в Евровизия догодина.

Атена Манукян щеше да представи страната си на Евровизия миналата година преди конкурсът да се отмени от световната пандемия от коронавирус. Изпълнителката спечели националната селекция Depi Evratesil с песента „Chains on You“. Арменската обществена телевизия така и не даде изявления дали Атена щеше се завърне като представител на страната в тазгодишното издание на конкурса.

Армения щеше да участва във втория полуфинал заедно с представителката на България, Виктория. Решението на кавказката страна да напусне конкурса намалява общия брой на участниците до 40, като във всеки полуфинал ще се състезават 17 страни, а домакинът Нидерландия има автоматично място на финала заедно с държавите от „Голямата петорка“

Снимка: AMPTV

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *