Начало > Армения > Армения: Сърпук ще изпълни „Walking Out“ на Евровизия 2019

Армения: Сърпук ще изпълни „Walking Out“ на Евровизия 2019

Армения първа обяви своя изпълнител за Евровизия 2019, но е сред последните да представи песента си. „Walking Out“ избраната песен, композирана от Lost Capital и tokionine. Текстът е дело на Гарик Папоян, един от съавторите на арменското участие в Евровизия 2014 – „Not Alone“.

Сърпухи Саркисян, по-известна като Сърпук бе избрана за представител на Армения чрез вътрешна селекция. Впоследствие имаше отворена покана за композитори. Сърпук е завършила националната консерватория в Ереван, където се е научила да свири на канун.

През 2010г. се включва в Х фактор Армения в отбора на Гарик Папоян и се класира на второ място. След участието си в риалити формата основава собствена група и записва песен за саундтрак на филм.

През 2016г. издава първия си сингъл „Yete Karogh Es“, а миналата година се състезава в „Гласът на Украйна“, където завършва на четвърто място.

Ето тук можете да чуете песента и да гледате музикалното видео, режисирано от Артур Манукян:

Миналата година Армения за пръв път изпрати песен изцяло на родния си език, но не успя да се класира на финал. Ще успее ли Сърпук да върне страната си отново на финал? Напомняме, че Армения ще се състезава в първата половина на втори полуфинал.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.