Начало > Армения > Армения 2017: Artsvik и „Fly with me“

Армения 2017: Artsvik и „Fly with me“

Изпълнител:

Арцвик Харутюнян, по известна просто като Арцвик, е родена на 21 октомври 1984 в Капан, Арменска ССР. Когато е на 5 години се мести да живее в Москва. След като завършва училище с математически профил, Арцвик продължава образованието си в Московския педагогически университет със специалност психолог-логопед. Междувременно, тя продължава да се занимава и с музика; предпочитаните й жанрове са поп, джаз, соул и R&B.

През 2012г. Арцвик се включва в руския вариант на предаването “The Voice” като част от отбора на Пелагея. Въпреки че отпада в етапа на вокалните двубои, музикалната кариера на Арцквик започва именно след участието й в „Голос“. Издава множество сингли, сред които най-известният е „Сестра по духу“ в дует с Маргарита Позоян.

През 2016г. Арцвик се връща в Армения и участва в новата национална селекция на Армения за избор на изпълнител за Евровизия – „Depi Evratesil“. Нейният ментор бе Есай Алтунян, част от групата Genealogy, която представи Армения на Евровизия 2015г. Арцвик убедително печели вота на зрителите и публиката на финала на предаването и по този начин получи правото да представи страната си в Киев през май.

Песен:

Композицията е дело на Лилит и Левон Навасардян. За пореден  път Лилит и Левон участват в Евровизия – имат опит като композитори (Детска Евровизия 2015, Евровизия 2016 ) и продуценти (Евровизия 2014). В тазгодишното участие на Армения те изпълняват и двете роли. Текстописци са Авет Барсехян и Давид Церунян. Авет Барсехян е водещ на Детската Евровизия през 2011г. ; също така е и автор на текста на арменските участия в Евровизия 2009 и Детска Евровизия 2016.

Интересно:

  • Името Арцвик се превежда като „орел“ от арменски език.
  • Арцвик разбира, че музиката е нейната истинска страст след като гледа „The Bodyguard“ и изпълненията на Уитни Хюстън.
  • Арцвик има обща песен с Кристиан Костов и други участници в „Голос“, която се казва „Мы – единая страна“.
  • Лилит Навасардян (композитор и продуцент) бе една от беквокалистките на Ивета Мукучян в Стокхолм през 2016г.

Армения в Песенния конкурс Евровизия:

Армения е една от по-новите държави в Евровизия; дебютира през 2006г. и има общо 10 участия. Въпреки сравнително кратката си история в конкурса, страната е една от по-успешните през последните години. Седем пъти са завършвали сред първите десет. Най-добрият резултат е четвърто място, постигнато от Арам MP3(2014) и Сирушо (2008). Армения е пропускала да се класира на финал само веднъж – през 2011г.

Мнения на екипа на Еurovision-Bulgaria.com:

Валентин Дурчев: Много харесвам Армения! Страхотна идея за начало и встъпване към „същността“ на песента. Вкарани са много интересни мотиви, които ми носят чудесно настроение. Песента зарежда с много енергия, тя е различна и открояваща се. Почти съм сигурен, че песента ще иде на финал, а е много възможно и да се класира в топ 10.

Мадлен Тютелян: Макар и да не съм особено безпристрастна към Армения по принцип, участието тази година е интересно и различно. Определено три минути не са достътчни за тази песен, най-вероятно ще очакваме и оригинално сценично представяне от страна на Арцвик и нейния екип. Има шанс Армения да е скрита лимонка в Киев.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.