Австралия 2022: Шелдън Райли и „Not The Same“ на Евровизия

Тази година Австралия отново заложи на своята национална селекция „Australia Decides“. Форматът включва 10 предварително избрани песни плюс специален 11-ти участник, избран от TikTok аудиторията. След изпълненията си на живо, публиката и журито избраха победителя с еднаква тежест от по 50%. В жури панела беше любимата на евровизионните фенове Александра Ротан, която през 2019-та година представи Норвегия като част от групата KEiiNO.

Победител се оказа Шелдън Райли, който от ранна възраст покорява върхове в различни ТВ формати като X Factor, America’s Got Talent и The Voice of Australia. Изпълнителят е асоцииран със специфичния си глас, стабилните си вокални изпълнения и смел стил на изразяване чрез облеклата си. Макар и едва на 22 години, австралийският артист вече подготвя своя първи албум и има фенове от цял свят, които се радват на успехите му.

Шелдън получи общо 100 точки, като беше поставен на второ място както от журито, така и от зрителите. Въпреки това, точките му бяха достатъчни, за да получи възможността да представи Австралия на Евровизия 2022 година.

Песента, с която ще участва в Торино тази година, може да чуете тук:

Доволни ли сте от австралийският избор?

Австралия взе участие за пръв път в конкурса през 2015-та година и оттогава биват разглеждани като сериозни претенденти за високи класирания. Още преди селекцията да приключи, Австралия се позиционира на трето място в залозите за победа в Италия. Предстои да разберем дали този избор ще оправдае амбициозните прогнози!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *