Представителя на Австрия с връзки в България

Калийн ще представи Австрия на Евровизия 2024 в Малмьо.

29-годишната Калийн споделя:

 „Мисля, че все още не съм осъзнала напълно факта, че самата аз ще стоя на тази сцена като артист. Влюбена съм в този свят на светлини и камери и вярвам, че е привилегия да отведа публиката на пътешествие. Работих усилено за това и съм изключително горда. Очаквам с нетърпение да покажа на света какво мога!“

Програмният директор на ORF Стефани Гройс-Хоровиц добавя:

 

„С Калийн изпращаме артист, който е многостранен – тя пее, танцува, прави хореографии и е абсолютен вътрешен човек в конкурса за песни. Ще направим голямо шоу в Малмьо!“

Калийн взема първите си уроци по балет и бързо разширява репертоара си, за да включва степ, джаз, мюзикъл, модерени и латино танци; печели първото си национално първенство на седемгодишна възраст – първото от повече от 100 национални и европейски първенства и пет световни първенства.

Освен завършена танцьорка, Калийн е и талантлива певица. Първият й собствен продуциран сингъл беше издаден през септември 2021 г. под нейния собствен лейбъл Wifi Records, а дебютният й албум Stripping Feelings беше издаден през септември 2023 г.

От 2018 г. Kaleen участва в конкурса за песен на Евровизия, първоначално като резервен артист за репетициите на няколко държави и като танцьор и хореограф за интервалните изпълнения в Лисабон. През 2021 г. тя беше творчески директор на Детската Евровизия за Испания и България, както и творчески директор за Испания и сценичен директор на цялата продукция през 2022 г.

Песента й се очаква да стане налична на по-късен етап.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *