Азербайджан 2017: Dihaj и „Skeletons“

Изпълнител:

Dihaj (Diana Hajiyeva) ще представи Азербайджан на тазгодишния песенен конкурс „Евровизия“.  Родена е през  1989 година в Баку. От малка се занимава с музика – свири на пиано и се интересува от джаз.  През 2010 участва в селекцията за Евровизия, но не успява да стигне до финала. В края на 2014 създава групата Dihaj. Името на групата идва от първите букви на името и фамилията й. През декември миналата година национално жури реши, че тя ще представя Азербайджан в Киев.

Песен:

Песента й “Skeletons” е написана от Isa Melikov и Sandra Bjurman. И двамата композитори имат опит с певци, участвали в конкурса. Работели са с изпълнители като Ell & Nikki, Aysel, Dima Bilan, Elnur и Safura.

Азербайджан на Евровизия:

Страната дебютира на конкурса през 2008 и оттогава не е пропускала нито един финал. Азербайджан винаги се представя на ниво, а най-доброто й представяне е през 2011, когато Ell & Nikki печелят първото място.

Мнения на екипа на Еurovisionbulgaria.com:

Валентин Дурчев:

Азербайджан е определено един от тазгодишните ми фаворити. Песента съчетава в себе си страхотна музика и глас на високо ниво. Въпреки вокалните възможности на певицата, не съм сигурен, че песента ще бъде лесна за изпълнение на живо, но смятам, че ще класира високо.

Майкъл Христов:

Азербайджан всяка година ни поднасят качествена музика, както и талантливи изпълнители. И тази година не е изключение. Песента им, според мен, е една от най-оригиналните тази година. Dihaj е невероятно добър вокалист и смятам, че тази година Азербайджан ще се завърнат към топ 10 във финала.

Деница Петрова:

За пореден път Азербайджан изпращат силна песен. Песента е малко по-специфична от другите изпълнения в конкурса. Отличава се с ритъма си и вокалните възможности на Dihaj. Определено може да влезе в топ 10, а защо не и в топ 5.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *