Начало > Азербайджан > Азербайджан: Ефенди и „Mata Hari“ на Евровизия 2021

Азербайджан: Ефенди и „Mata Hari“ на Евровизия 2021

Дни след отмяната на Евровизия 2020, Ictimai TV – националната телевизия на Азербайджан, не се поколеба и обяви запазването на Ефенди като представител на страната на 65-тото издание на музикалния конкурс. Преди броени минути беше презентирана и песента, с която младата певица ще излезе на сцената в Ротердам – „Mata Hari“

Ефенди е на 29 години и е известна от участието си в Гласът на Азербайджан през 2015, където остава трета, а победителят е представителят на „земята на огъня“ Чингиз, който зае осмото място в Тел Авив 2019.

Като една от най-успешните държави в песенния конкурс, Азербайджан ще отбележи своето тринадесето участие тази година. Още в първите си години страната се позиционира трайно в Топ 10 на крайната класация, като през 2011 става и големият победител. Въпреки това през 2018 в Лисабон Айсел не успя да се класира на финал, което беше и първият подобен неуспех на страната. Миналата година Ефенди трябваше да изпее „Cleopatra“ в арена Ротердам Ахой.

Азербайджан ще участва в първия полуфинал на Евровизия 2021, докато Виктория, която ще представи България ще се представи два дни по-късно във втори полуфинал на 20 май.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.