Азербайджан: Ефенди и „Mata Hari“ на Евровизия 2021

Дни след отмяната на Евровизия 2020, Ictimai TV – националната телевизия на Азербайджан, не се поколеба и обяви запазването на Ефенди като представител на страната на 65-тото издание на музикалния конкурс. Преди броени минути беше презентирана и песента, с която младата певица ще излезе на сцената в Ротердам – „Mata Hari“

Ефенди е на 29 години и е известна от участието си в Гласът на Азербайджан през 2015, където остава трета, а победителят е представителят на „земята на огъня“ Чингиз, който зае осмото място в Тел Авив 2019.

Като една от най-успешните държави в песенния конкурс, Азербайджан ще отбележи своето тринадесето участие тази година. Още в първите си години страната се позиционира трайно в Топ 10 на крайната класация, като през 2011 става и големият победител. Въпреки това през 2018 в Лисабон Айсел не успя да се класира на финал, което беше и първият подобен неуспех на страната. Миналата година Ефенди трябваше да изпее „Cleopatra“ в арена Ротердам Ахой.

Азербайджан ще участва в първия полуфинал на Евровизия 2021, докато Виктория, която ще представи България ще се представи два дни по-късно във втори полуфинал на 20 май.

5 Comments

 1. Ваня Ковачева says:

  СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ТРЯБВА БЪЛГАРИЯ ДА ПРОБВА С РОК ПЕСЕН СЪВМЕСТНО С МИСТЕРИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ НЯКОЯ НАРОДНА ПЕСЕН СЪС РОКАДЖИЙСКАТА.

 2. Джесика Иванова says:

  Българската песен ако беше изпълнена от Израел, Швейцария или Франция, Щяха да я класират на първо място. Спомнете си дебелата израелка която коткодякаше и и присъдиха първа награда.

 3. Саманта Янкова says:

  Голяма грешка е че някой създават конфликти в България между различните стилове музика. По някога комбинирането на различни стилове музика в една песен става голям хит.

 4. Ричарт says:

  Ако Виктория беше спечелила първо място, нямаше кой да построй нова съвременна голяма зала. Същото е и с кандидатурата ни за Европейско и световно по футбол със съседни държави. Въпреки многото лъжи на Борисов като обещаваше че ще построй нов футболен стадион, фактите са на лице.

 5. Бриджит Калоянова says:

  Имаме много млади народни и оперни певци на световно ниво. Може да се комбинират с някоя рок банда и да направят световен хит. Като към музиката може да включат гайда и цигулки. Имаме цигулари и гайдари на светоивно ниво. Трябва наколко години преди концерта на Евровизия да се направи и изпипа идеално парчето. Само така може да се постигне някакъв успех и като се създадът няколко песни експерти в музиката да преценят коя песен ще бъде на Евровизия.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *