Беларус: Арина Пехтерева на Детската Евровизия 2020

Беларуската телевизия BTRC заложи на вътрешна селекция тази година. Арина Пехтерева беше избрана за представител на Беларус за 18-тото издание на Детската Евровизия. Тя ще представи страната си с песента „Aliens“.

Арина е само на 12 години и се занимава с музика от 6-годишна. Печели много национални и международни конкурси и фестивали,  дори участва в беларуското издание на предаването „The Voice Kids“. Многократно е била финалист на националната селекция за избор на песен за Детската Евровизия.

Песента е писана през пролетта на тази година, когато коронавирусът започна да се разпространява по целия свят. Ето какво казва Арина за песента си: „Идеята на моята песен е проста: Светът е спрял, границите са затворени, хората вече не могат да се срещат и дори Детската Евровизия 2020 е различна. Но аз вярвам, че бъдещето е в нашите ръце и от нас, децата, зависи да спасим света и да го направим по-добър! “

Беларус е една от най-успешните държави, участвали в младежкия конкурс. Страната не пропуска нито едно от 18-те издания на конкурса, печели два пъти и многократно се класира в челната петорка.

 

Снимка: https://junioreurovision.tv/

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *