Белгия 2017: Blanche и „City Lights“

Изпълнител:

Тази година Белгия ще ни предложи още един млад участник- родената през 1999-та година Ели Делво, по-позната със сценичния си псевдоним Blanche („бяло“). Най-забележителното в кариерата й досега бива участието й в петия сезон на „Гласът на Белгия“. Там тя отпада при втория концерт на живо. Певицата беше избрана да представи страната си от белгийската телевизия RTBF.

Песен:

Песента „City Lights“ е първи сингъл за Бланш, която работи по него заедно с композитора Пиер Думолин (група „Roscoe“).

Белгия на Евровизия през годините :

Белгия е една от първите седем страни, участвали в първото издание на конкурса през 1956-та година, като пропуска участие едва три пъти в историята. Страната печели през 1986-та година благодарение на 13-годишната Сандра Ким (най-младият победител в конкурса) с песента „J’aime la Vie“ (Обичам живота). Макар и за толкова млад изпълнител, летвата тази година е наистина високо, заради успехите на Белгия на изминалите две издания на конкурса- четвъртото място на Лоик Ноте през 205-та и отново сред първите 10 на Лаура Тесоро през 2016-та.

Мнения от членове на екипа на Еurovision-Bulgaria.com за Белгия 2017:

Цвета Чавдарова: През последните три години Белгия показва силно желание за добро представяне и развиване на млади артисти. Тази година те отново имат една от наистина добрите песни, която несъмнено ще видим в Големия финал. Харесвам я, макар и да не е сред моите съвсем любими. Голяма част от феновете на конкурса я оценяват положително, което обаче означава, че Бланш заминава с много силни очаквания към себе си за Киев.

Валентин Дурчев: Песента на Белгия е една от любимите ми тази година. Blanche контролира гласа си много добре и има изключително интересен тембър, а песента е много ритмична и приятна. Белгия ще бъде в топ 5 тази година, а има и голям шанс за победа!

Яни Алексиев: Тази година Белгия ни изненадаха, като представиха коренно различна песен от миналогодишната. Песента на Бланш е със съвременно звучене. Лично аз не съм впечатлен и смятам, че трудно ще мине към финала.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *