„Седмицата на Евровизия“ от 12 до 16 май по БНТ 1

Българска национална телевизия ще излъчи най-големите български успехи на конкурса Евровизия в ефира на БНТ 1. В пет поредни вечери зрителите ще могат да си припомнят българските участия на Евровизия 2007, 2016 и 2017, както и домакинството на Детската Евровизия 2015 в София. Също така в програмата попада и прякото излъчване на специалното шоу “Europe Shine a Light”, което ще представи артистите и песните от отменената Евровизия 2020.

„Седмицата на Евровизия“ по БНТ 1:

„Седмицата на Евровизия“ ще започне на 12 май от 22 часа с излъчване на Евровизия 2007 в Хелзинки, където Елица Тодорова и Стоян Янкулов се класират на пето място с песента си „Вода“.

На 13 май зрителите ще могат да си припомнят Евровизия 2016 в Стокхолм и четвъртото място на Поли Генова с хита „If Love Was A Crime”.

Ден по-късно от 21 часа БНТ 1 ще излъчи и най-гледаната телевизионна продукция, реализирана в България – Детската Евровизия 2015.

Най-големият успех на България в конкурса – второто място на Кристиан Костов на Евровизия 2017, ще бъде излъчен на 15 май от 22 часа.

На 16 май на живо по БНТ 1 зрителите ще могат да гледат и специалното шоуто “Europe Shine a Light” от 22 часа българско време. Телевизионната програма ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020. Българският представител на Евровизия Виктория, която беше един от големите фаворити за победата на Евровизия 2020, също ще бъде част от програмата. Песента ѝ “Tears Getting Sober” ще прозвучи ефира на над 47 телевизии в Европа и Австралия. Очаква се шоуто да има над 200 милиона зрители.

От 10 до 16 май българските зрители ще могат да гласуват в специалната класация „Любима песен на българските зрители от Евровизия 2020“, която ще посочи фаворита за българските 12 точки. Гласуването ще бъде възможно през новото мобилно приложение на БНТ.

Тазгодишното издание на Евровизия беше отменено заради пандемията от коронавирус. Това се случва за първи път в 65-годиншаната история на най-голямата музикална надпревара в света.
Седмицата от 10 до 17 май е обявена от Европейския съюз за радио и телевизия за седмица на Евровизия 2020. Песните от тазгодишното издание на конкурса ще са на постоянна ротация в европейските радиа и музикални телевизии, а много от национални телевизии в Европа подготвят и специални телевизионни програми.

1 Comment

  1. […] свързан с любимия ни песенен конкурс. Не пропускайте „Седмицата на Евровизия“ по БНТ1 от 12 до 16-ти май и също така продължавайте да […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *