Начало > България > България 2017: Кристиан Костов и „Beautiful Mess“

България 2017: Кристиан Костов и „Beautiful Mess“

Изпълнител: Българският представител на Евровизия 2017 Кристиан Костов е роден през 2000-та година на 15-ти март в руската столица Москва. Той учи и живее там през повечето време. Именно в Русия започва музикалното си развитие като през 2006-та се записва в детския ансамбъл „Непоседы“. При участието си в шоуто „Голос Дети“ Кристиан става част от отбора на добре познатия победител от Евровизия 2008 Дима Билан и достига финала на надпреварата. До същата фаза стига и в българското издание на популярното състезание X Factor. Там остава на второ място. По време на и след предаването младият певец набира голяма популярност сред българските младежи. Освен това, музикалният формат му носи и договор с голяма българска звукозаписна компания, а дебютният му сингъл „Не си за мен“ бива публикуван през октомври 2016-та година, заемайки първо място в класацията на България за най-излъчвани песни в радио и телевизионния ефир. Следва английска версия на „Не си за мен“ и съвместен проект с хип-хоп изпълнителите Павел и Венци Венц, наречен „Вдигам Level“. На 13-ти март 2017-та година Кристиан бива обявен като българския представител за изданието на конкурса Евровизия през същата година.

Песен: „Beautiful Mess“ е песен за несигурността и трудностите в света, който населяваме, и представя много различни идеи в едно красиво цяло. Това може да се забележи както в текста, така и в официалния й клип. Самият Кристиан споделя, че всеки може да открие част от себе си в нея и той успява да го направи. Открива се съчетание на модерен трап бийт и фолклорни мотиви в инструментала, излъчване и потенциал на хит. Песента е произведение познатите ни от миналата година автори на донеслата ни най-големия успех на конкурса песен “If Love Was A Crime“ (изпълнена от Поли Генова в Стокхолм през май 2016-та година)- Борислав Миланов, Йоаким Персон и Себастиан Арман. Борислав Миланов участва и в композирането на още две песни от тазгодишното издание на конкурса- тези на Сърбия и Македония. Може да чуете песента и да видите клипа ето тук:

Интересно: Бащата на Кристиан е българин, а майка му е от Казахстан. Въпреки че живее повече в Русия, той често идва и в България. В семейството му се преплитат различни езици и религии- а според него това съвпада и с тазгодишния слоган на конкурса „Celebrate Diversity“ (Празнувай разнообразието). Разбира се, Кристиан не оставя образованието си на заден план и в момента взима две години от училище наведнъж, а след това го очаква и следване в престижния американски университет „Бъркли“.

България на Евровизия: България дебютира в конкурса през 2005-та година с песента на група „Каффе“ „Lorraine“. До 2013-та година, български изпълнители и песен успяват да се класират на Големия финал само веднъж, през 2007-ма, благодарение на Елица Тодорова, Стоян Янкулов и песента им „Вода“, заела 5-то място. Страната ни не участва през 2014-та и 2015-та година, но се завръща през 2016-та в Швеция, когато Поли Генова заема най-високата позиция за България досега- 4-то място с песента „If Love Was A Crime“.

Мнения на част от екипа ни:

Цвета Чавдарова: Притеснявах се от това кой ще ни представя на тазогидшния конкурс. Е, след като видях, че изпълнителят ни се казва Кристиан Костов, станах доста по-спокойна. Винаги сме имали избор измежду много талантливи певци, а Кристиан е един от най-добрите такива. Песента е модерна, различна и въздействаща. Убедена съм, че всички положителни коментари от следящите Евровизия не са напразни. Очаквам с нетърпение живо изпълнение на високо ниво, интересен стейджинг и второ поредно класиране на финал. Със сигурност Крис ще грабне зрителите с гласа си и факта, че пее със сърцето си, което означава, че ще оправдае очакванията на сънародниците си, буукмейкърите, феновете (ще промени тези на скептиците) и ще имаме още един повод за гордост на европейската сцена.

Яни Алексиев: Доста приятна изненада беше, когато обявиха Кристиян за българския представител на Евровизия 2017. Песента му „Beautiful Mess“ е много интересна, пасва му идеално и се харесва изключително много от български и чуждестранни фенове на конкурса.

Майкъл Христов: След завръщането ни миналата година наистина показваме реален потенциал и желание за победата и тази година е същото. Песента ни е невероятна, инструменталът е много подходящ, а Кристиан е супер добър вокално, също така на сцената стои доста добре. Мисля, че тази година отново ще сме в топ 5, а ако късметът ни се усмихне – #Sofia2017 е нещо напълно възможно!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.