България: Intelligent Music Project на Евровизия 2022

„Интелиджънт мюзик проджект“ ще представя България на „Евровизия“ през 2022 година в италианския град Торино. БНТ отново залага на вече доказаната като успешна формула за публично-частно пратньорство. Зад проекта застава бизнесменът д-р Милен Врабевски, който приема Евровизия за национална кауза и сам е написал музиката и текста на песента. Фронтмен на групата е звездата от Рейнбоу Рони Ромеро.

Песен за собственото ни израстване, за напускането на безопасната зона и следването на поривите – на това ще заложи България чрез „Интелиджънт мюзик“.

„Всяка година „Евровизия“ е причина за обединение на нацията. С оглед утвърждаващата се тенденция за завръщане на рок музиката, която следва да отбележа на европейската и световна сцена с нашите партньори от БНТ вярваме, че този международен, но в основата си напълно български проект, работещ изцяло за името на България по света, ще представи повече от успешно страната ни. Парчето, което направихме сега всъщност поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки един от нас с остарелите модели за вяра и поведение, които ни дърпат назад“, каза д-р Милен Врабевски.

Проектът „Интелиджънт мюзик“ има вече 10 години опит, а в него са участвали истински рок-величия. Звездната шесторка, която ще развее българския флаг на сцената на Евровизия: Рони Ромеро, Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

Видеото към песента е почти готово и ще се появи за първи път в ефира на БНТ. А за промоцията на българското участие групата тръгва на турне в 5 големи български града.

„Надяваме се, че ще имаме добро участие“, оптимист е директорът на БНТ Емил Кошлуков.

 

Снимка: БНТ | Текст: Милена Кирова, БНТ

2 Comments

  1. Евровижънфен says:

    Успех на групата. Песента обаче никак не ме впечатли и как я избраха пак не стана ясно. Ника Парис, която участва в италианския х- фактор беше тактически по- удачен избор, защото миналата година победи рок група. Момичето е младо, със самочувствие, пее добре, харизматично е и говори 3 езика. Явно спонсорът е наложил вкуса си, но съдейки по оценките няма да стигнат до финал.

  2. GREGORY GREG says:

    Текста на песента е прекрасен, но в мелодията нещо куца. Няма взрив, избухване. Споделям първото си впечатление. Дано има успешен финал.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *