България няма да участва на Евровизия 2019

 

По-рано днес стана ясно, че България няма да участва на Евровизия 2019 в Тел Авив. Това гласи официалното становище на Българската национална телевизия. Все още не се уточнява дали оттеглянето е еднократно или за неопределен период от време.

Причината, посочена в официалното прессъобщение, изпратено от БНТ, е, че сумата, нужна за участието ни е непосилна за обществената телевизия, която е на държавно финансиране.

Посочва се, че през последните години телевизията е работела с партньори и спонсори, но таксата за участие на песенния конкурс е твърде висока и затова БНТ се оттегля от най-голямата музикална надпревара на планетата.

| БНТ няма на излъчи представител на предстоящото издание на „Евровизия“

Ние, екипът на Eurovision Bulgaria, подготвихме петиция срещу решението на БНТ. Нашето мнение е, че България и всички български изпълнители, продуценти и музиканти заслужават възможността да стъпят на голямата сцена на Евровизия и да получат шанса да представят страната ни по най-добро начин. Можете да подкрепите петицията ТУК.

Също така искаме да подчертаем, че въпреки всичко ще продължим да следим за всяка новина около събитията, свързани с песенния конкурс и ще информираме българските фенове своевременно за петте конкурса под марката „Евровизия“.

1 Comment

  1. Анонимен says:

    То пък един конкурс…

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *