Евровизия България ще продължи партньорство си с една от най-успешните финтех компании и през 2021 година

За втора поредна година българското участие на Евровизия ще бъде подкрепено от финтех компанията iCard, която беше генерален спонсор на участието на страната ни и през 2020 година. Чрез съвместната си работа през изминалата година iCard и продуцентите на проекта от страна на Ligna Group и Българска национална телевизия предизвикаха огромен международен интерес и поставиха България на централно място в едни от най-популярните медии в света.

65-ото издание на конкурса трябваше да се проведе в Ротердам, Нидерландия, но бе отменено заради световната пандемия от COVID-19. Според букмейкърите и редица анализатори на Евровизия българският представител Виктория бе големия претендент за победата. Песента ѝ “Tears Getting Sober” покори едни от най-престижните музикални радио и ТВ класации, спечели сърцата на стотици хиляди фенове от цял свят и ѝ донесе престижните награди за най-добър женски изпълнител на европейското ESC Radio, както и наградата на OUT TV за победител на Евровизия 2020.

Благодарение на партньорството между iCard, Ligna Group и Българска национална телевизия, Виктория ще получи възможността да представи страната ни пред близо 200-милионната аудитория на конкурса през май 2021 година.

Явор Петров, изпълнителен директор на iCard, сподели:

iCard вярва в бъдещето на иновативните идеи, в креативния потенциал на българските млади таланти и в тяхната удивителна енергия за промяна, затова застава зад авторската музика, красивия глас и завладяващото присъствие на Виктория. За нас е чест да бъдем до нея по пътя ѝ към победата, защото споделяме общи ценности: състезателен дух, стремеж към високи постижения и любов към изкуството да се отличаваш.”

Геновева Христова, продуцент на българското участие на Евровизия 2020 и 2021, е категорична, че благодарение на това партньорство страната ни ще бъде представена по най-добрия начин пред света:

”Евровизия е изключително мащабен проект, чрез който се достига до аудитория от близо 200 милиона зрители. За нас е изключително удоволствие, че за втора поредна година ще имаме възможността да си партнираме с нашите невероятни приятели от iCard. През 2020 година направихме първата крачка заедно и поставихме една стабилна основа, която вярвам, че през следващата година ще надградим многократно.”

На 20-ти декември се проведе първият коледен концерт на колела на Виктория, който обиколи централните улици на София. Събитието бе подкрепено от финтех компанията и се излъчи на живо в YouTube канала на младата певица.

През ноември месец Виктория представи “Ugly Cry” – една от потенциалните си песни за Евровизия 2021. Мащабният проект се реализира с подкрепата на iCard и предизвика голям интерес в чуждите медии, както и сред феновете на конкурса от цял свят.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май и ще бъде излъчвана пряко по БНТ 1 от 22:00 часа. Проектът „Евровизия“ се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на финтех компанията iCard.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *