България ще участва на Детската Евровизия 2021!

По-рано днес беше публикуван пълния списък на държавите, които ще вземат участие на Детската Евровизия 2021. Сред тях изненадващо се появи и името на България.

След четири пропуснати издания на конкурса, БНТ отново взе решение страната ни да се завърне за изданието в Париж. Все още няма допълнителна информация, но от телевизията сочат, че такава ще бъде достъпна в най-скоро време.

Сред държавите, потвърдили участие, виждаме общо осем, които се завръщат. Повечето от тях ще излъчат представител след година прекъсване, продиктувана от кризата около Covid-19. Освен България, и Азербайджан си беше взела по-дълга почивка. Страната не се беше явявала на Детската Евровизия след 2018 година, когато конкурса се проведе в Минск. Беларус пък няма да участва за първи път в история на песенния конкурс и така Нидерландия остава единствената страна, участвала на всички издания от 2003 до сега.

Припомняме, че България се завърна с ударна сила през 2014 година в Малта, когато Крисия, Хасан и Ибрахим заеха второто място. Година по-късно успешното трио прие Детската Евровизия като домакин в София. Последното участие на България до сега беше през 2016, отново в Малта, където Лидия Ганева зае 9-тото място в крайното класиране. Очаквайте повече информация в следващите седмици.

Снимка: junioreurovision.tv

2 Comments

 1. Мария Кацарова says:

  Не само съм разочарована, направо съм възмутена от това, което менъджирите, организаторите, хориографите и всички, включени в предстанянето на България в Детската Евровизия направиха, тоест не направиха!
  Хора, аз съм на 76 години. Не съм против живота си в така наречения социализъм.
  Но това, което представихте в Детската Евровизия, беше от „онези времена “ . Само червената или синята врътовръзка липсавше на горкото момче. Само глас не стига! Конкуренцията сега е жестока. А вие защо не направихте техния клип съвременен, интересен и вълнуващ и завладяващ? В кой век живеете?
  Оттово ви казвам, че съм на 76 години и вашето представление беше за такива като мен.
  Добавям с огорчение, защото имаме големи таланти, НО ТЕЗИ ТАЛАНТИ ИМАТ НУЖДА ОТ МЕНИДЖЪРИ, КОИТО ДА ГИ ВОДЯТ НАГОРЕ!!! А те за мен са „гола вода“, да не напиша още по-съкрущаващо за вас!
  Мария Кацарова

 2. Мария Кацарова says:

  Това плачевно класиране на България е благодарение на некомпетентни и бездарни ръководители, организатори и най-вече хора, които пишат песни и тези, които правят ХОРЕОГРАФИЯ и присъствие на певците на сцената.
  Пълно падение!!!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *