Начало > България > България ще участва на Детската Евровизия 2021!

България ще участва на Детската Евровизия 2021!

По-рано днес беше публикуван пълния списък на държавите, които ще вземат участие на Детската Евровизия 2021. Сред тях изненадващо се появи и името на България.

След четири пропуснати издания на конкурса, БНТ отново взе решение страната ни да се завърне за изданието в Париж. Все още няма допълнителна информация, но от телевизията сочат, че такава ще бъде достъпна в най-скоро време.

Сред държавите, потвърдили участие, виждаме общо осем, които се завръщат. Повечето от тях ще излъчат представител след година прекъсване, продиктувана от кризата около Covid-19. Освен България, и Азербайджан си беше взела по-дълга почивка. Страната не се беше явявала на Детската Евровизия след 2018 година, когато конкурса се проведе в Минск. Беларус пък няма да участва за първи път в история на песенния конкурс и така Нидерландия остава единствената страна, участвала на всички издания от 2003 до сега.

Припомняме, че България се завърна с ударна сила през 2014 година в Малта, когато Крисия, Хасан и Ибрахим заеха второто място. Година по-късно успешното трио прие Детската Евровизия като домакин в София. Последното участие на България до сега беше през 2016, отново в Малта, където Лидия Ганева зае 9-тото място в крайното класиране. Очаквайте повече информация в следващите седмици.

Снимка: junioreurovision.tv

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.