България все пак ще участва на Евровизия 2015

building_bridges

Въпреки, че по-рано беше потвърдено противното, все пак Българската национална телевизия е намерила възможност страната ни да участва по някакъв начин във Виена, научи от свои източници eurovision-bg.com. Това ще се случи като част от извънконкурсната програма в първия полуфинал, където страната ни ще получи възможност за изява. Това става факт, след като България ще домакинства Детската Евровизия 2015 и именно в този контекст ще се реализира участието ни на конкурса за възрастни тази година. Това наше участие също така се вписва в концепцията на организаторите от австрийската телевизия ORF – Building Bridges, която цели да построи мостове между народите в Европа.

Вече са ясни и изпълнителите, които ще ни представят. Това са Десислава и Миро, които ще изпълнят „Планетата на децата“ на английски, която в оригинал се изпълнява от талантливото трио Крисия, Хасан и Ибрахим. Участието на малките таланти обаче е невъзможно, защото според правилата на EBU само участници с навършени 16 години могат да се изявяват на сцената на конкурса.

„Много съм щастлива, че машината на Евровизия ни допусна. Всички знаем, че си го има геополитическият елемент. Ето, миналата година Дания, сега Австрия, по-рано Баку, Малта също спечели. Ясно е, че това са политическите колоси на Европа в момента, но важното е, че ние успяхме да пробием“, заяви развълнуваната Десислава, която напълно се е отдала на новото си предизвикателство.

Нейната дуетна половинка Миро добави: „Това е велика победа за България. Може би дори самият факт, че ще сме в извънконкурсната програма и няма да ни оценяват е добър за нас, защото добре знаем как се раздават точките в зависимост от геополитическите настроения на държавите. Самият факт, че ще сме до такива колоси като Австрия, Дания, Баку и Малта, които са последните победители, е огромно признание за нас.“

Звездното дуо, към което цяла България ще впери очи май месец няма време за губене. Двамата изпълнители са вече в режим на интензивни репетиции. „Факт е, че „Планетата на децата“ е доста вокално изстискваща песен и трябва да бъдем в оптимална форма по време на конкурса, за да можем да представим поне част от енергията и силата на Крисия, Хасан и Ибрахим“, заявиха двамата изпълнители.

България ще участва в първия полуфинал на 19-и май като част от извънконкурсната програма.

Ексклузивно видео от репетициите вижте тук (Източник: БНТ)

P.S. Ако прочетеното току що ви се струва прекалено абсурдно, то сте напълно прави! Честит първи април.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *