Четвъртият ден на репетиции за Евровизия 2016

С днешния ден се слага край на първите репетиции на участниците в двата полуфинала. Днес графикът беше малко по-къс от предходните дни, но за сметка на това и България, представена от Поли Генова излезе за първата си репетиция на сцената в Стокхолм, Швеция!

Словения

Синьото е синьо, а червеното е червено! Това ни пее Мануела и това виждаме на сцената около нея. Певицата е облечена в дълга бяла рокля, а по време на припева на екраните се появяват ефектно изглеждащи очи, нежно подчертавайки мелодията на песента. В единия край на сцената има танцьор, който изключително красиво прави акробатични движения посредством подвижен кол и така много добре спомага за визуалната цялост на изпълнението. Словения е една от най-малко подкрепяните песни от феновете тази година, така че финалът за сега остава далечна дестинация за страната.

България

Обзор на репетицията на Поли Генова може да видите тук!

Дания

След пищното изпълнение на нашата Поли е възможно датските войни на любовта да останат леко в сянка. Изпълнението на момчетата е малко несигурно и плахо, графиките са опростени и повтарящи се. Като цяло тази година Дания не излиза от клишето на Евровизия, въпреки че песента е приятна.

Украйна

Лиричността, както и символиката на „1944“ изключително добре са подчертани от графиките на екраните зад Джамата. Те са предимно тъмни, разкъсвани от огнени ивици и линии, като на припева имитират разпадаща се черна стена, под която се разкриват парчета огнено-червена лава. Украйна е един от претендентите за челни места тази година, така че лесно ще достигне до финал, а и според прогнозите на някои и до победа.

Норвегия

Agnete отново показа мощния си глас, но беше леко несигурна на моменти. Песента е перфектно съпроводена с „ледените“ графики на сцената, а самата певица е облечена в роклята си от националния финал в Норвегия. Шансовете за финал и добро класира са големи, подчертани от различната и интересна песен, с която тази година скандинавската държава се стреми да върне Евровизия в границите си.

Грузия

Ето още една от открояващите се песни таза година, но за съжаление недооценена от масовата публика. Тук графиките са решени в синьо-лилав цвят, сменящ се и движещ се на ивици. Nika Kocharov е с шапка до средата на песента, а останалите момчета са сформирали музикална група зад него. Шансове за Финал? 50/50, клонящи към отпадане в полуфинала.

Албания

След като албанската телевизия меко казано разочарова феновете със смяната на песента си за Евровизия, Енеда е тук, за да докаже, че все още има надежда страната да достигне до финал. Певицата изпя песента безупречно, а графиките зад нея представляваха плавно преливащи се топли цветове, акцентиращи към златистото и имитиращи златно фолио. Очаква се и роклята на певицата да бъде пищна и да пасва към заглавието на песента „Fairytale“ („Приказка“)

Белгия

Сценичната концепция е запазена от националния финал, но тук е в много по-големи мащаби. Лаура е подкрепена от четири танцуващи беквокалистки, а сцената е окъпана в топлата светлина на бутафорни неонови лампи, изобразени на екраните. Цялостната обстановка е малко ретро, което придава чар на изпълнението. Финалът за Белгия тази година е равнопоставен с отпадането.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *