Чехия 2017: Martina Bárta и „My Turn“

Изпълнител: 
Тази година Чехия ще бъде представена от джаз певицата Мартина Барта. Тя е на 28 години, родена е в Чехия, но живее в Германия. Работила е с джаз групи, като дори е била член в групата „4 To The Bar‘‘, участвала е в мюзикали, вземала е участие в много проекти, не само в Германия, а и в Щатите, където тя работи с много известни джаз певци.

Песен:
„My Turn“, това е името на песента, с която Чехия ще бъде представена в Киев. Тазгодишната селекция на Чехия е била вътрешна, в последния кръг са останали 2 песни и 6 изпълнители. За най-добра комбинация бива избрана Мартина Барта с песента „My Turn“. Песента е балада, на английски език, чиято тема е любовта.

Интересно:
В интервю Мартина споделя, че е много щастлива, тъй като усеща песента много близо до сърцето си. Тя разкрива, че няма да бъде сама на сцената в Киев, ще бъде придружена от четирима беквокалисти. Също така тя казва, че нейният екип силно се надява да имат възможността да използват съвременни технологии за сцената, например различни светлини.

Чехия на Евровизия:
До момента Чехия е участвала в конкурса 5 пъти, но се е класирала на финал само веднъж. Страната заема последно място през 2007-ма година, когато дебютира, а за пръв път се класира на финал през 2016-та година, завършвайки на 25-то място.

Ето и мнението на част от екипа на Еurovision-Bulgaria.com за Чехия тази година:

Валентин Дурчев: Чешката песен е сред любимите ми тази година! Красива, нежна и емоционална, това са думите, с които песента може да бъде описана. Освен песента, трябва да се каже, че вокалните възможности на Мартина са на повече от високо ниво, тя е една от най-добрите вокалистки тази година, а може би и най-добрата. Песента и изпълнението ме зареждат с много емоция, което просто не ми позволява да остана безразличен! Въпреки желанието ми да видя Чехия отново на финал, това едва ли ще се случи тази година.

Мадлен Попова: Песента на Мартина е хубава балада, която всеки би слушал с удоволствие в свободното си време. Харесвам я, но за съжаление в нея няма нищо изпъкващо, което да привлече вниманието в морето от балади. Въпреки всичко й стискам палци и се надявам в Киев да покаже възможности, които никой преди това не е очаквал да види от Чехия.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *