Чехия 2020: Песни и Изпълнители (Анкета)

Времето напредва, а ето, че и още една държава ни представя своите потенциални представители. Тази година Чехия отново залага на национална селекция, а резултатите ще бъдат ясни на 03.02. От всички изпратени 152 песни, едва седем достигат до финалня етап, където публиката и интернационалното жури ще определят победителя. В гласуването ще можем да вземем участие и ние чрез официалното приложение на Евровизия от днес, 20.01, до 02.02.

Списък с артистите и техните песни:

 1. Barbora Mochowa – Among White & Black Holes
  Барбора е на 26 години, от малка се занимава с музика, свири на цигулка, а през 2019 година остава на 4 точки разстояние от шанса да представи Чехия на конкурса с песента си „True Colors“. В момента работи по своя втори музикален албум.
 2. Benny Cristo – Kemama
  Бени е на чешката музикална сцена от цели 10 години, а песните му не само са харесвани, ами са и сред най-големите хитове на страната. Най-популярните му проекти събират над 20 милиона гледания.
 3. Elis Mraz & Čis T – Wanna Be Like
  Елис е чешка певица и текстописец. Преди години достига до полуфиналите на „Гласът на Чехия“, а по-късно печели и наградата „Откритие на годината“. Цис е роден в Словакия, издава песни от 1996 година, а зад гърба си има 13 албума.
 4. Karelll – At Least We’ve Tried
  Освен певец и текстописец, Карел е и музикален продуцент. Учи в Лондон, а след като се завръща окрива собствено музикално студио. На сцената на Евровизия би се радвал да излезе със своята банда.
 5. Olga Lounová – Dark Water
  Олга е може би най-популярното лице в тазгодишната чешка селекция. Тя е композитор, изпълнител, текстописец, а в своята кариера до момента е взела участие в над 1500 концерта. Преди години е подгрявала на известната певица Пинк, когато е имала концерт в Прага, столицата на страната.
 6. Pam Rabbit – Get Up
  Пам е родена в Чехия, а също така има американски корени. Тя пее за правото на свобода и намира голяма душевна връзка с животните. През 2018 година тя е беквокал на Миколас, който представи страната на Евровизия. Година по-късно, както Барбора, така и тя остава на 4 точки от победата в националната селекция с песента си „Easy to Believe“.
 7. We All Poop – All the Blood
  Бандата се състои от четирима души – Якуб, Войтеш, Симон и Михал. Основният стил, в който групата твори, е поп-рок.

Кой искате да престави Чехия на Евровизия 2020?

Чехия ще участва на Евровизия за девети път. Последните две години страната се представя изключително добре – шесто място през 2018 и единадесето през 2019. Дали ни очаква още по-голяма изненада? Нека си припомним миналогодишното изпълнение на Lake Malawi:

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *