Deep Zone отбелязва 15 години на сцена с нов албум

deep_zone

Един от символите за качествена българска поп-денс музика – формацията Deep Zone Project навършва 15 години на сцена.  В седмиците около навършването на тази годишнина музикантите си направиха и своеобразен подарък, издавайки седмия си албум, който е озаглавен „Няма не“.  В компилацията освен последната им песен „Няма не“ попадат още техни скорошни хитове като „I Love My DJ“, „Създадени един за друг“, английската версия на същата песен „Made For Loving You“, както и дуетът с Криско „Никой друг“. Сериозно място в новия албум на Deep Zone заемат и песните от проекта „Нови версии на златни български песни“. В рамките на него групата записа ремикси на култови български песни от различни десетилетия като „Бягство“  на Авеню, „Вярвам в теб“ на Стоян Михалев и „Спасение“ на БТР.

Новият албум на Deep Zone можете да поръчате на официалния им сайт deepzoneproject.com.

През своите 15 години история, Deep Zone преминаха през различни трансформации изпитания. Едно от  най-големите предизвикателства в тяхната кариера беше съвместното им участие с DJ Balthazar в българската селекция за „Евровизия“ 2008 – „ЕвроBGвизия“ с песента „Dj, Take Me Away“. Тогава те спечелиха надпреварата само с 0,1% преднина пред класираният на второ място тогава дует между Георги Христов и Джани Фиорелино (вижте резултатите през 2008-а година). Въпреки че в последствие на международната фаза нашите представители не се класираха на финал, „Dj Take Me Away“ бързо става хит в България и Европа, като до ден днешен песента продължава да бъде една от визитните картички на страната ни в „Евровизия“.

По-късно те пробват да участват в селекцията на Кипър за „Евровизия“ 2010 с песента „Play“, но тя в последствие е дисквалифицирана от местната национална телевизия CyBC, защото е била публично разпространена преди финала на местната селекция. Година по-късно през 2011-а пътищата на Deep Zone и вокалистката на групата Йоанна Драгнева се разделят и групата започва да търси ново лице. След продължителни перипетии през есента на 2011-а формацията обявява, че вече има нов вокалист в лицето на Надя Петрова и веднага заминават на голямо турне в Китай.

През 2012 г. година Deep Zone и новата им вокалистка Надя подписват договор в румънския лейбъл Roton. След подписването издават песните „I Love My DJ“ и „Made For Loving You“. Следва колаборацията им с рапъра Криско „Никой Друг“. Година по-късно издават и своя версия на хита на Авеню „Бягство“, част от проекта им „Клубни версии на Златни БГ песни“. През 2013 излиза и песента им „Няма не“ в сътрудничество Бобо.

Deep Zone & Balthazar – „Dj, take me away“

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *