Demy ще изпълни This Is Love на Евровизия 2017

След като по-рано тази година стана ясно, че Demy ще представи родината си Гърция на Евровизия 2017 в Киев, тази вечер се проведе и национален финал, който определи и коя ще е песента, която певицата ще изпълни в Украйна. Победител е песента This Is Love, която се съревноваваше с още две песни – When the Morning Comes Around и Angels.

В шоуто се проведе дискусия за Евровизия като цяло и за гръцкото участие тази година, като главен герой, разбира се, беше Demy. Тя не изпълни песните на живо, бяха показани техните видеоклипове, заснети в Одеса, Украйна. Участие взеха и Hovig от Кипър, който изпълни песента си Gravity, както е SunStroke Project от Молдова с Hey, Mamma!.

Dimitris Kontopoulos е автор на музиката и на трите песни, а Romy Papadea и John Ballard са текстописците.

Точковата система беше следната – жури и публика гласуваха в съотношение 30% : 70%, а жури от 8 европейски държави заедно с Австралия също дадоха своите гласове.

Любопитен факт е, че през изминалата 2016г. Demy и Поли Генова записаха дуетна версия на If love was a crime – на английски, български и гръцки език, а по късно през годината излезе и самостоятелната версия на гръцки език.

Чуйте песента на Гърция тук!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *