Първи репетиции – обзор на деня

Днес се проведоха първите репетиции на невероятната сцена в Globe Arena! Първите страни, които имаха възможността да загатнат за изпълненията си бяха тези от първата половина на първи полуфинал. Всички излязоха по ред на стартовите си позиции и почувстваха атмосферата на Евровизия!

Финландия

Sandhja ще има честта да открие полуфинала със закачливата си песен Sing It Away. На днешната репетиция видяхме танца й, който е подобен на този от националната селекция във Финландия. Изпълнителката е подкрепена от пет беквокалистки. Графиките са семпли и не особено впечатляващи. На този етап класирането за финала не изглежда постижимо.

 

Гърция

Гръцката група Argo изненадаха приятно с доброто си сценично представяне днес на сцената в Стокхолм. Петима изпълнители бяха подкрепени от един танцьор, с който демонстрираха типичен за страната танц. Графиките зад тях изглеждат изключително добре и подчертават силата на изпълнението им. Гърците са стабилни вокално. След днешната репетиция и положителните коментари класирането им изглежда възможно.

 

Молдова

Lidia Isaac е придружена на сцената от космонавт. Първоначално двамата се движат плавно на сцената, а след това той се превъплъщава в танцьор, с което помага за още по-завладяващо изпълнение. Графиките, както и при предните две страни, не са много по-различни. Остава ни да чакаме да видим падащите звезди около молдовската певица. Вокалното й изпълнение за момента не е задоволително, като се надяваме, че Lidia ще покаже целия си потенциал на полуфинала. За съжаление Молдова няма изглед за влизане в топ 10 на полуфинала

 

Унгария

Freddie показа изключителните си гласови възможности на репетицията днес. Изпълнението му беше много силно, но с почти нищо не се различава от това на финала на A Dal. Подкрепен е от трима беквокалисти и oще един, който удря барабан. Графиките подсилват ефекта на песента, но отново не са по-различни. Шансовете за класиране на Унгария на финалния кръг остават големи.

 

Хърватска

Nina Kraljić поднесе изненадата на дена с част от сценичния си тоалет. Ексцентричността му предизвика множество коментари в социалните мрежи. По време на изпълнението той се премахва, за да покаже роклята, с която изпълнителката ще довърши песента. Nina е заобиколена от четирима беквокалисти. Изпълнението й е добро. Сценичното представяне е семпло, но приятно за окото и в духа на „Lighthouse“. Засега класирането на Хърватия е все още в границите на възможното.

 

Нидерландия

Douwe Bob внася така желаното спокойствие след всички емоции превзели зрителите. Изпълнението му е изключително стабилно. Той свири на китара и е заобиколен от своя банда, която идеално допълва изпълнението му. Графиките зад тях изобразяват часовник, което идеално пасва на песента. Засега шансовете за класиране на финала за Нидерландия са равнопоставени.

 

Армения

Iveta Mukuchyan впечатли с перфектното си вокално изпълнение. Тя остава сама на сцената. Цялостната концепция изглежда много семпла, графиките не са фрапиращи, а стилни. Залага се и на кратко шоу с пироефекти, което показва мощта на „LoveWave“. Iveta носи предизвикателен черен тоалет, с който приковава погледите към себе си. Армения определено ще се бори за челните места в полуфинала си.

 

Сан Марино

Serhat внесе колорита в днешния ден. В духа на едно минало време премина репетицията. Изпълнителят е заобиколен от пет красиви беквокалистки, които танцуват през цялото време. Графиките са в типичен диско стил, който идеално отговаря на песента. Serhat прави добро изпълнение в типични си стил. Засега шансовете за добро класиране на Сан Марино остават минимални.

 

Русия

Черешката на репетициите бе Сергей Лазарев, който впечатли не само с изпълнението си, но и с цялата концепция за представяне на песента си. Певецът е подкрепен от четирима танцуващи беквокалисти, които се появяват по време на изпълнението. Руснакът залага на станалото популярно прожектиране, което създава интересни илюзии за зрителя. Сергей е стабилен през цялото изпълнение. Русия определено ще се опита за спечели полуфинала си, а защо не и цялото издание на тазгодишната Евровизия?

 

Следете ни в социалните медии (Facebook; Twitter и Instagram) за още много интересни снимки и новини относно конкурса тази година.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *