Дания и Испания обявяват песните в селекциите си

Победителят от Dansk Melodi Grand Prix 2021 ще получи правото да представи Дания на Евровизия в Ротердам. Скандинавската страна реши да остане вярна на традицията и да проведе отново националния си финал, в който тази година ще участват осем изпълнители.

  1. The Cosmic Twins – Silver Bullet
  2. Nanna Olivia – Hvileløse hjerter
  3. Jean Michel – Beautiful
  4. Fyr & Flamme – Øve os på hinanden
  5. Chief 1 & Thomas Buttenschøn – Højt over skyerne
  6. Claudia Campagnol – Abracadabra
  7. Mike Tramp – Everything Is Alright
  8. Emma Nicoline – Står lige her

Можете да чуете песните тук. Миналата година датският национален финал бе единственият, който не включваше зрители на живо. Тази година публиката отново ще отсъства от залата. Въпреки това, на 6-ти март именно датските зрители са тези, които ще участват в избора на своя представител.

За разлика от Дания, Испания преизбра миналогодишния си представител Блас Канто и тази година ще определи песента на изпълнителя за Евровизия чрез национален финал. В надпреварата участват две песни – Memoria и Voy a quedarme. Хора от цял свят имат възможност да участват в първия етап на гласуването в официалния сайт на RTVE. Впоследствие ще се обяви и на коя дата ще се проведе специалната програма, в която Блас ще изпълни двете песни и ще бъдат обявени резултатите.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *