Дания и Сърбия с амбициозни селекции за Евровизия 2024

По-рано днес Дания и Сърбия представиха песните, които ще вземат участие в селекциите им за Евровизия – Dansk Melodi Grand Prix и Pesma za Evroviziju.

Дания

Сред осемте финалисти са участникът на Евровизия 2014 – Basim и успешната изпълнителка Aura Dione. Селекцията ще се състои на 17.02 в Копенхаген. Както и в предишни години, три песни ще стигнат до Суперфинала – избрани изцяло от телевот. Победителят ще бъде определен от гласуването на жури, състоящо се от 10 фенове от Дания, 5 чуждестранни фенове и 5 чуждестранни музикални професионалисти, и зрители. Водещи на Dansk Melodi Grand Prix 2024 ще бъдат Stéphanie Surrugue и Sara Bro.

Може да чуете всички песни тук:

Сърбия

Общо 28 песни ще се състезават в сръбската селекция за Евровизия 2024. Сред участниците има популярни лица, участвали в предишни години, както и представителката на страната през 2022 – Konstrakta. Pesma za Evroviziju ще се състои от два полуфинала – 27. 02. и 29.02, големият финал ще се проведе на 02.03. Общо 16 песни ще достигнат до финалната вечер. Победителят ще бъде избран от гласуването на жури и публика.

Чуйте всички предложения тук:

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *