Детска Евровизия 2018: Вижте кои песни са известни до сега!

През последните седмици бяха представени много от песните и техните официални клипове на участниците в конкурса Детска Евровизия 2018. Част от държавите имаха национални финали, за да изберат своя представител, а вече са достъпни и официалните клипове към изпълненията. Това са Грузия, Русия, Уелс, Албания, Нидерландия, Армения, Казахстан, Украйна, Малта и Беларус.

Останалата част от държавите заложиха на вътрешни селекции и обявиха участниците и песните си по едно и също време.

Първа беше Австралия, която обяви, че Джеил Уена е тяхната участничка в тазгодишното издание на конкурса, което ще бъде четвъртото за страната. Австралия винаги е залагала на вътрешна селекция. Песента „Champion“ стана ясна в началото на септември.

Бояна Радованович пък ще представи Сърбия с песента „Svet“. Тя беше избрана чрез вътрешна селекция, а песента й получи своята премиера месец по-късно.

Израел избра Ноам Дадон за свой представител. Той спечели националния финал на страната, който беше излъчен по-късно. “Children like these” е песента, която Ноам ще изпълни в Минск.

За петото си участие в конкурса, Италия залага на Мелиса и Марко. Песента на италианския дует се казва „What is love“ и е двуезична – пеят на английски и италиански език. Видеото към нея е снимано във Венеция.

Франция се завръща на сцената на Детската Евровизия след дълго отсъствие. Анджелина бива избрана да представи страната си, след като през миналата година печели френското издание на The Voice Kids. Песента й „Jamais sans toi“ е на френски и английски език.

Азерската телевизия ITV избра Фидан Хюсеинова за участник в Детската Евровизия 2018. Фидан е имала концерти в Австрия и Италия, а дори и участие във фестивала Санремо. Песента „I wanna be like you“ излезе преди броени дни.

Португалия проведе една по-различна селекция – 70 деца са подали своите кандидатури за участие във вътрешната селекция на страната. Десет от тях биват избрани да стигнат до прослушванията на експертното жури. Рита Ларанжейра успява да победи конкуренцията и ще изпълни песента „Gosto de Tudo“, която стана ясна съвсем скоро.

Последна в списъка е Македония, чиято телевизия наскоро излъчи официалният клип към песента „Дома“ на Мария Спасовска. Това е първата балада, изпратена от Македония от няколко години насам.

Въпреки че конкурсът наближава, все още очакваме песните на някои държави. Всеки момент очакваме да излезе наяве песента на Роксана Венгел, полската представителка за изданието на конкурса тази година. Има и една единствена държава, за която все още не знаем нито представител, нито песен и това е Ирландия, която по традиция провежда националния си финал седмица преди Детската Евровизия.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *