Donny Montell ще представи Литва на Евровизия 2016

Тази вечер на живо от Вилнюс стана ясно, че Donny Montell ще представи Литва на Евровизия 2016 в Стокхолм. Във финалът днес участваха 6 изпълнители, но вотът на журито и на зрителите определи, че Donny е най-достоен да представи страната си с песента „I’ve Been Waiting for This Night“.

Финалът от тази вечер беше предшестван от общо 9 шоута, от които прецизно се отляха фаворитите за финал в Литва. Миналата седмица беше и полуфиналът, който окончателно определи финалистите.

Литва е участвала общо 16 пъти в Евровизия след дебюта си през 1994. 11 пъти е достигала и до финал. Най-добрият резултат на страната е през 2006, когато завършват на 6-то място.

Миналата година в австрийската столица Виена Литва беше представена от Monika Linkytė & Vaidas Baumila, които изпяха песента „This Time“ и в крайното класиране на финала завършиха на 18-то място, докато в полуфинала бяха на 7-мо.

Donny Montell е добре познат на публиката на Евровизия след участието си в конкурса през 2012 в Баку. Там той завърши на 14-то място с песента си „Love Is Blind“.

Дали и тази година Литва ще стигне до финал, ще разберем след точно два месеца.

Може да чуете „I’ve Been Waiting for This Night“ тук:

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *