Еден Алене ще представи Израел в Ротердам!

За шеста поредна година Израел използва риалити формата HaKokhav HaBa L’Eurovizion („Следващата звезда за Евровизия“) за избор на изпълнител за музикалния фестивал. След оспорван финал, победител e Еден Алене! За 19-годишната Еден това не е първа победа в музикален формат – през 2017г. завършва на първо място в X Factor Israel. 

Въпреки че форматът започна да се излъчва още на 20-ти ноември 2019г., участниците преминаха през множество фази. От общо 59 кандидати на финал успяха да се класират четирима. Крайният резултат бе определен от комбинация от жури вот и зрителски вот.

Резултати от първи рунд:
Ела-Лий Лахав – 75%
Ор Амрами-Брокман – 73%
Еден Алене – 66%
Гая Шаки – 61%

Резултати от втори рунд:
Еден Алене – 260т.
Ела-Лий Лахав – 182т.
Ор Амрами-Брокман – 158т.

На 3-ти март ще бъде определена и песента, с която Еден ще представя страната си в Ротердам. Отново жури и публика ще участват в избора между четири песни, които тя ще изпълни.

Форматът HaKokhav HaBa L’Eurovizion до този момент е сполучлив за Израел – от 2015г. насам страната винаги се класира на финал, като преди две години Нета спечели големия финал в Лисабон. Ще успее ли Еден да продължи серията от добри резултати?

Напомняме, че Израел ще участва в първи полуфинал на 12-ти май.

Снимка: Vimeo

1 Comment

  1. […] Тя е родена в Йерусалим, а популярност добива след участието си в Х фактор Израел, който започва през 2017 година, а няколко месеца по-късно, грабва първото място. Повече за израелското участие може да прочетете ТУК. […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *