Ема Мароне ще представя Италия в Копенхаген

Италианската обществена телевизия RAI съобщи, че Ема Мароне е избрана да представя Италия на песенния конкурс “Евровизия”, който тази година ще се проведе в Копенхаген. По този начин се наруши традицията от последните години участник от италианския музикален фестивал “Санремо”  да представя страната на международната сцена.

Изборът на Ема Мароне  за “Евровизия” до голяма степен е логичен, тъй като родената във Флоренция 29-годишна певица е едно от най-актуалните имена на италианската музикална сцена към днешна дата.  Тази си слава Ема до голяма степен придобива след две поредни изключително силни представяния в “Санремо”. През 2011-а година певицата беше на крачка от спечелването на фестивала, но завърши на второ място с песента “Arriverà”. Година по-късно обаче, Ема Мароне довършва започнатото и триумфира на “Санремо” с песента “Non è l’inferno” (Не е ад).  Този успех е последван от триумфален поход из върховете на всички италиански музикални класации. Значителни постижения певицата записва и в Швейцария, където в продължение на три седмици е в челото на музикалните класации.
До този момент Ема Мароне има записани три албума, като засега последният е записан през 2013. Той става и най-успешен, изкачвайки се на първо място по продажби за годината.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *