Europe Shine a Light – Специално предаване, посветено на Евровизия 2020

Преди около 2 седмици Европейският съюз за радио и телевизия взе решение да отмени Конкурса за песен на Евровизия 2020. Събитието бе насрочено да се проведе в град Ротердам, Нидерландия между 12-ти и 16-ти май.

Новината породи множество неизвестни около съдбата на участниците. Въпреки че не всички изпълнители ще се завърнат през 2021-ва, а песните ще трябва да бъдат сменени, нидерланските телевизии NPO, NOS и AVROTROS ще почетат работата на всички 41 страни.

Специално предаване, наречено Eurovision: Europe Shine A Light, ще бъде излъчено на 16-ти май от 22:00 българско време. Шоуто няма състезателен характер, а цели да обедини всички певци, които трябваше да видим на сцената в Ротердам.„

No photo description available.

Очаква се и редица други звезди от света на Евровизия да се присъединят. Водещи отново ще бъдат Едсилия Ромбли, Шантал Янзен и Ян Смит, придружени от NikkeTutorials. Скоро ще бъде ясно и по кои национални телевизии ще бъде излъчена програмата.

По думите на Йон Ола Санд и Ситсе Бакер ще се насладим на шоу, обединяващо изпълнители и зрители по света в тези тежки времена.

Дните между 10-ти и 16-ти май остават седмицата, посветена на Евровизия. За първи път от 65 години насам обаче най-голямата музикална надпревара в света няма да се проведе и няма да присъства на малкия екран. Конкурсът ще бъде подновен през 2021-ва, като най-вероятен домакин отново ще е Ротердам.

Снимки: Eurovision-tv

1 Comment

  1. […] домакин, като това стана ясно по време на програмата Europe: Shine a Light, излъчена в чест на тазгодишното отменено издание и […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *