Начало > Тел Авив 2019 > Евровизия 2019: Сцената във формата на Давидова звезда?

Евровизия 2019: Сцената във формата на Давидова звезда?

Израелски медии съобщават, че немският дизайнер Флориан Видер е спечелил конкурса за дизайн на сцената на Евровизия 2019 в Тел Авив, Израел. Видер е познато лице в евровизионните среди, тъй като е работил по дизайна на сцените от Дюселдорф (2011), Баку (2012), Виена (2015), Киев (2017) и на тази от последното издание в Лисабон.

Освен богатият опит с Евровизия, портфолиото на Флориан Видер включва още дизайни на сцените на различни немски телевизионни предавания, X Factor Великобритания и САЩ, Америка търси талант и Великобритания търси талант, Музикалните награди на MTV, сцени на световни звезди като U2 и Роби Уилиамс и още много други. През годините Флориан получава редица признания и награди за своите проекти и се превръща в едно от най-търсените лица по света за дизайн на сцени.

Сцената на Евровизия в Киев през 2017 година.
Сцената на Евровизия от 2018 година в Лисабон.

Дизайнът на сцената в Тел Авив


Преди месец Израелската национална телевизия KAN проведе конкурс за дизайн на сцената през 2019 година. От телевизията бяха обявили, че искат сцената да бъде запомняща се, с израелска идентичност, уникална, модерна, иновативна, креативна и да може да бъде използвана за различните изпълнения по време на шоуто.

Според израелският вестник Йедиот сцената в Тел Авив ще бъде вдъхновена от Давидовата звезда, древен символ, който от 19 век насам се счита за свързван с еврейската идентичност и юдаизма, изобразен също и върху флага на Израел. Дизайнът на сцената ще включва триъгълници, които ще се движат и променят в зависимост от изпълненията на артистите. Не става ясно обаче къде ще бъдат разположени и дали ще бъдат под формата на LED екрани.

А коя е вашата любима сцена от Флориан Видер?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.