Евровизия 2019: Тел Авив е новият фаворит за домакин

Националната телевизия на Израел, KAN, публикува официалните изисквания за домакинство на Евровизия 2019. През следващите седмици се очакват и кандидатурите на градовете, желаещи да приемат конкурса.

 

Какви са критериите за домакинство?

 

Сред най-важните критерии за домакинство са:

●  Зала с капацитет между 8,000 и 12,000 места, която да бъде изцяло покрита.

●  Трябва да има поне 3,000 свободни хотелски стаи в града по време на конкурса.

●  Пресцентър с капацитет за 1,500 журналисти в близост до залата.

●  Залата трябва да бъде свободна за подготовката между март и май 2019 г.

 

Тел Авив е новият фаворит за домакин

 

След обявяването на критериите, Тел Авив изпреварва Йерусалим като по-вероятният град да бъде избран за домакин на Евровизия 2019. Главната причина за това е Шабат, който се спазва изключително строго в религиозно място като Йерусалим. Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) изисква от националната телевизия да се проведат две генерални репетиции – в петък (ден преди финала) и в събота следобед (в деня на финала). Заради това правило, е много вероятно Йерусалим да се откаже да домакинства песенния конкурс.

От друга страна, от Тел Авив вече оказаха своята подкрепа за провеждане на репетициите през този период. Заместник-кметът на Тел Авив, Мейтал Лейхави коментира:

Сега, след като бяха изложени критериите и Тел Авив официално покрива изискванията да домакинства песенния конкурс Евровизия, ясно е, че конкурсът трябва да се проведе тук. Тел Авив е подходящ по отношение на инфраструктурата, по отношение на посетителите и възможностите, които може да им предложи, и по отношение, че градът е културният център на Израел.

 

Градовете имат време до 17 юли да подадат своите кандидатури. А кой ще бъде домакин на Евровизия 2019, ще бъде обявено през месец септември тази година.

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *