Евровизия 2020 – Разпределение за полуфиналите

Днес в Ротердам бе изтеглен жребият за разпределението на полуфиналите за Евровизия 2020. Церемонията бе ръководена от водещите на конкурса Шантал Янзен, Едсилия Ромбли и Ян Смит.

По време на жребия стана ясно кога ще гласуват зрителите от директните финалисти – т.нар. Големи 5 (Италия, Франция, Германия, Великобритания, Испания) и от страната-домакин Нидерландия.

В Първи полуфинал гласуват – Италия, Германия, Нидерландия

Във Втори полуфинал гласуват – Франция, Великобритания, Испания

Останалите 35 държави бяха разпределени в 5 урни. Жребият отреди 17 държави да участват в Първия, а 18 във Втория полуфинал, съответно на 12-ти и 14-ти май. Точният ред на изпълненията ще бъде определен на по-късен етап.

Ето кога всяка участваща държава ще се бори за място на Големия финал.

Първи полуфинал:

Северна Македония, Беларус, Литва, Швеция, Словения, Австралия, Ирландия, Русия (Първа половина), Норвегия, Кипър, Хърватия, Азербайджан, Малта, Израел, Украйна, Румъния, Белгия (Втора половина)

Втори полуфинал:

Австрия, Молдова, Полша, Сан Марино, Сърбия, Исландия, Чехия, Гърция, Естония (Първа половина),
Дания, България, Швейцария, Финландия, Армения, Латвия, Грузия, Португалия, Албания (Втора половина)

 

По десет страни от всеки полуфинал ще продължат към Големия финал на 16-ти май. Зала Ahoy в Ротердам ще приеме трите вечери на конкурса.

1 Comment

  1. […] видяхме Едсилия, Шантал и Ян в действие по време на церемонията по теглене на жребия за двата полуфинала на Евровизия. През май те ще провеждат интервюта с […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *