Начало > Избрани публикации > Евровизия 2020: Кои са водещите?

Евровизия 2020: Кои са водещите?

През декември миналата година водещите на Евровизия 2020 бяха представени. Шоуто в Ротердам ще презентират познатите лица от нидерландския шоубизнес Едсилия Ромбли, Шантал Янзен и Ян Смит. Към тях се присъединява и световноизвестната уеб звезда Ники де Ягер, позната още с името на своя YouTube канал NikkeTutorials.

Едсилия Ромбли

Едсилия е певица, добила популярност от победата си в реалитито Soundmixshow през 1996-та. За нея сцената на Евровизия не е непозната, тъй като получава честта да представи родината си в две издания на конкурса – през 1998-ма и 2007-ма година. Богатата на опит изпълнителка може да се похвали и с това, че през 2019-та бе водещ на Eurovision in Concert, най-голямото промоционално събитие, предхождащо музикалната надпревара. Тя ще бъде част от концерта в Амстердам отново този април.

Шантал Янзен

Шантал има продължителна кариера като актриса, участвайки в редица мюзикъли и филми. Към визитката си може да добави и факта, че е носител на наградата за най-добър водещ в Нидерландия общо 5 пъти. Янзен е водещ на предавания от калибъра на „Гласът“ /The Voice/ и „Нидерландия търси талант“. По думите на изпълнителния директор на Евровизия 2020, именно Шантал е сред личностите, които могат най-добре да представят страната си пред Европа и света.

Ян Смит

Феновете на Евровизия в Ндиреландия познават Ян от дългогодишната му работа като телевизонен коментатор на конкурса. Освен като телевизонен водещ, Смит е добре познат певец, радващ се на популярност и в Белгия, Германия и Швейцария. Има и роля във вътрешните селекции на песен за Нидерландия. Силната му връзка с най-голямото музикално състезание в света, както и безспорните му качества пред камера, карат продуцентите на изданието да възложат толкова отговорна задача именно на него.

Вече видяхме Едсилия, Шантал и Ян в действие по време на церемонията по теглене на жребия за двата полуфинала на Евровизия. През май те ще провеждат интервюта с участниците в т.нар. „зелена стая“ (Green Room), ще напътстват зрителите в правилата на състезанието, ще обявят крайните резултати, а навярно са приготвили и много изненади за гледащите.

Споменавайки „изненади“, днес бе разкрито, че към тримата водещи ще се присъедини и влогърката NikkieTutorials (Ники де Ягер).  Със своите 13 милиона абонати в YouTube, и също толкова в Instagram, Ники е най-голямата нидерландска звезда в световен мащаб. Тя ще влезе в ролята на репортер в официалните канали на Евровизия в социалните мрежи. Благодарение на нея ще имаме възможността да видим екслузивни кадри зад кулисите на надпреварата, включвания от червения килим и специална YouTube поредица с участието на изпълнителите от цяла Европа. Мнозина фенове на Евровизия желаеха да я видят на сцената, а самата Ники споделя: „От момента, в който Дънкан Лорънс спечели в Тел Авив, имах едно желание – да бъда част от нидерландското издание на Евровизия“. 

Ники ще се включи и в концертите на живо, които ще се проведат на 12-ти, 14-ти и 16-ти май. Евровизия 2020 ще ни предложи песни от общо 41 участващи държави, някои от които вече избраха своите песни или представители.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.