Начало > Избрани публикации > Как може да се проведе Евровизия 2021?

Как може да се проведе Евровизия 2021?

Тази година за първи път в историята не се проведе конкурсът за песен „Евровизия“. За щастие Европейският съюз за радио и телевизия обяви, че подобен развой на събитията няма как да се повтори догодина. Организаторите на най-голямата музикална надпревара в света установиха общо 4 начина, по които събитието би могло да се случи догодина.

В най-добрия случай следващия май ще гледаме Евровизия във вида, който познаваме. Зала Ahoy в Ротердам, Нидерландия, ще приеме всички необходими репетиции, делегации и екипи, а концертите на живо ще се проведат с обичайните хиляди души публика. Междувременно в града домакин ще има и редица придружаващи състезанието събития.

Rotterdam Ahoy

По-близък до нормалното провеждане на Евровизия остава Вариант Б, включващ спазването на така наречената социална дистанция – 1.5 метра. Това ще наложи ограничаване на капацитета на залата както за публиката, така и за пътуващите членове на делегации и журналисти. Събитията в Ротердам също ще бъдат адаптирани към мерките за безопасност.
При ситуация, в която е необходимо да се намали броят на феновете в залата, ще се състои жребий, определящ кои от тях ще могат да присъстват. Разбира се, закупилите билет ще бъдат комепнисарани финансово, ако не бъдат избрани. Повече информация може да се очаква в началото на 2021-ва година.

Третият план за Евровизия 2021 налага по-строги правила и ограничения. Церемониите по откриването и предаванията на живо ще се проведат със социална дистанция и ограничение за публиката. Артистите, които нямат възможност да пътуват до Ротердам, ще изпълнят песните си от собствените си страни.

Макар и песимистична, четвъртата възможност би позволила да има конкурс дори по време на нова карантина – без публика и придружаващи събития, а изпълнителите ще останат в родините си (такава ситуация би била подобна на тазгодишното издание на Детската Евровизия – научете повече за него тук).
Rotterdam to host Eurovision 2021

Крайно решение ще бъде взето в началото на 2021-ва година. Конкурс обаче със сигурност ще има – на 18-тир 20-ти и 22-ри май. Водещите, слоганът и логото остават същите за догодина, а и някои изпълнители ще се завърнат, за да представят страните си така, както подобава.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.