Евровизия 2021 – Кои са потвърдените изпълнители досега?

След неприятните новини от преди 5 дни, когато разбрахме, че Евровизия 2020 се отменя, се появиха и редица въпроси около следващото издание на конкурса.

Напомняме, че най-голямото музикално състезание в света няма да се излъчва за първи път от 64 години насам. По план то ще бъде подновено през 2021-ва, най-вероятно в Ротердам, Нидерландия.

Въпреки всичко не липсват и позитивни вести. Вече няколко държави потвърдиха своите представители за догодина. Ето кои са десетимата изпълнители, които отново ще получат шанс за изява пред 200 милиона зрители:

🇳🇱 Нидерлания – Jeangu Macrooy 
🇪🇸 Испания – Блас Канто 
🇺🇦 Украйна – Go_A
🇬🇷 Гърция – Стефания 
🇬🇪 Грузия – Торнике Кипиани 
🇦🇿 Азербайджан – Самира Ефенди
🇨🇭 Швейцария – Gjon’s Tears
🇧🇪 Белгия – Hooverphonic
🇧🇬 България – Victoria
🇮🇱 Израел – Eden Alene

Редица други национални телевизии също изявиха желание да работят със същите си избранници догодина. Все още се очаква официално потвръджение от някои от тях.

За съжаление няма да можем да видим The Mamas от Швеция, Уку Сувисте от Естония и Елиза от Португалия, освен ако не спечелят националните селекции на страните си.

Според правилата на Песенния конкурс завръщащите се изпълнители нямат право да изпълнят песните, подготвени за 2020-та. Официалното становище на организаторите по този въпрос бе публикувано т социалните мрежи

Очаква се Европейският съюз за радио и телевизия да направи всичко възможно, за да промотира подобаващо тазгодишните песни и изпълнители чрез алтернативни предавания.

Снимка: Eurovision.tv

2 Comments

  1. […] около съдбата на участниците. Въпреки че не всички изпълнители ще се завърнат през 2021-ва, а песните ще трябва да бъдат сменени, […]

  2. Иван says:

    Това е ужасно! България губи най-добрата си песен, която е имала.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *