Ротердам иска градът да остане домакин на Евровизия и през 2021 година

Ротердам се кани да запази правата си за домакинство през 2021 година, когато се предвижда да бъде следващото издание на конкурса поради създалата ситуация с коронавирус. Повече по въпроса може да прочетете тук.

Предвижда се градът да бъде домакин, това стана ясно след гласуване на градския съвет вчера. Мнозинството гласувата, че Ротердам заслужава да запази това право поради пандемията, която се оказа и причина за отмяната на тазгошната Евровизия.

Европейският Съюз за Радио и Телевизия беше помолило за финално решение до края на април месец, тъй като организацията трябва да започне отрано. Най-вероятно събитието ще се проведе в Ахой арена, както бе планирано и за 2020. Бяха зададени и много въпроси относно това дали домакинството би било удачно решение, тъй като вече са загубени 6.7 милиона евро, които биха били достатъчни да оправят положението с бедността в целия град.

Също така беше прието интересно предложение, което гласи, че лицата, работещи в сектора на здравеопазването могат да получат безплатни билети за предстоящото издание на конкурса. Дали обаче Ротердам ще остане домакин на конкурса – предстои да разберем официално най-вероятно следващия месец.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *