Евровизия 2023: Българските Фенове Избраха Своя Фаворит, БНТ Отказа Участие

English Version

За поредна година екипът ни от Българският независим сайт за Евровизия и OGAE Bulgaria организира своята анкета, чиято цел е да излъчи фаворита на българските фенове. Тази година това не беше изключение, макар и резултата на страната ни през май месец в Торино. България не успя да се класира на финал за пръв път от 2013 година насам. Предполагаме това е и една от причините БНТ да оттегли своето участие за предстоящото издание на Евровизия, което ще се проведе в Ливърпул (Великобритания) след победата на Украйна.

Анкетата се проведе в последните седмици, а за пръв път бе предоставена възможността да се гласува в цели пет платформи – Инстаграм, Фейсбук, Туитър, ТикТок, а също така и в сайта ни. Общият сбор гласове от трите етапа беляза приблизително 12 000 подадени гласа в споменатите мрежи. Първи и втори кръг представляваха тематични и жанрови дуели, а във финала всеки изпълнител събираше вот от всички социални мрежи, който накрая се сумираше

След преброяване на гласовете, финалните резултати са както следват:

  1. Галена
  2. Михаела Маринова
  3. ДАРА
  4. Азис
  5. Поли Генова
  6. MOLEC

Анкетата успя да покаже, че България има много таланти, които заслужават да се качат на голямата сцена на Евровизия, но е необходима по-голяма достъпност и информираност. За жалост, тази година няма да успеем да видим български артист на конкурса, но се надяваме това да се промени при следваща възможност.

Бихте ли искали България да се завърне на Евровизия? / Would you like to see Bulgaria come back?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *