Eurovision Weekend 2018

Между 13 и 15 юли в Берлин ще се проведе Eurovision Weekend 2018. Евровизионният уикенд се развива като събитие през последните 6 години в редица ОГАЕ фен клубове. Важна част от него става OGAEvision Song Contest – конкурс, чиито правила са близки до тези на самата Евровизия. Всеки ОГАЕ фен клуб има правото да излъчи представител, като крайният победител се избира чрез комбинация от вота на жури и публика. След това победилата страна получава покана да бъде домакин (или съ-домакин) на следващото издание.

Освен OGAEvision Song Contest, програмата на Евровизионния уикенд в Берлин включва и много други активности, които може да разгледате тук.

Тази година ОГАЕ България също ще има свой представител в OGAEvision Song Contest в лицето на Маломир Ингилизов, който навярно ви е познат от третия сезон на X Factor България, където изпълни „Rise Like a Phoenix“ на Кончита Вурст и продължи с три пъти „да“ от журитата. Но 19-годишният бургазлия е участвал и в редица други музикални надпревари – съвсем наскоро Маломир спечели голямата награда от Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици на Лора“ в Свищов, както и достоен приз в World Choir Games в Южна Африка, където участва като част от „Fortissimo“.

Стискаме палци, че OGAEvision Song Contest, ще е поредната сцена, която Маломир ще успее да покори!

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *