Начало > Eurovision Young Dancers > Eurovision Young Dancers – Прага 2017

Eurovision Young Dancers – Прага 2017

След дългото селектиране на град домакин за Eurovision Young Dancers 2017 стана ясно, че чешката столица Прага ще събере делегациите на всички участващи държави пред декември.

Първоначално, Малта трябваше да бъде домакин на събитието, което трябваше да се проведе през юни, но в началото на годината малтийската телевизия обяви, че не е способна да организира конкурса и така в период от няколко месеца съдбата на Eurovision Young Dancers остана неизяснена.

Eurovision Young Dancers 2017 ще бъде петнадесетото поредно издание на танцовата надпревара, като напомняме, че конкурсът се провежда през година, или по-точно в нечетните години, а през четните години се провежда Eurovision Young Musicians. Построеният през 1981 Конгресен център на Прага ще бъде залата, в която ще се проведе конкурса. Тя е с капацитет от малко под 3000 души. Libor Bouček ще води шоуто.

За сега участие са заявили 8 държави, сред които е завръщащата се Португалия. Холандия и Словакия се оттеглят за тазгодишното издание, а Paulina Bidzińska и Patricija Crnkovič ще представят съответно Полша и Словения.

Няма информация за участието на България, която е участвала веднъж през 1991, когато се класира и на финал.

Гледайте Eurovision Young Dancers на 16 декември пряко от Прага, Чехия, а в следващото видео можете да видите и цялото шоу от 2015, която също беше в Чехия:

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.