Начало > Избрани публикации > Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам

След анулирането на Евровизия 2020 и отлагането й с една година днес официално стана ясно, че Ротердам ще остане домакин на конкурса.

Преди повече от два месеца беше обявено, че плануваното за май 2020 издание на песенната надпревара няма да се състои заради пандемията от корона вирус. Финалът на Евровизия трябваше да се проведе в Ротердам, Нидерландия. Това трябваше да бъде 65-тото издание на конкурса, което в крайна сметка ще се проведе в Ротердам както беше планувано още през 2019. Датите за шоуто все още не са известни.

Виктория Георгиева беше избрана да представи България тази година, а няколко дни след анулирането на конкурса БНТ обяви официално, че певицата остава българският представител и за 2021. На сцената на Rotterdam Ahoy тя трябваше да изпълни чувствената балада „Tears Getting Sober“, която беше спрягано за един от фаворитите за победа.

Според правилата на ЕСРТ песните от тази година няма как да участват през следващата. Някои от държавите вече потвърдиха изпълнителите си от 2020 за догодина, докато други решиха да заложат на обичайните си селекции.

 

Снимка: Интернет

2 thoughts on “Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.