Евровизия 2023: Какво ще ни каже Гърция в Ливърпул?

След като и последните национални финали за този сезон излъчиха своите победители, остава само да чуем и какво ще предложат страните, разчитащи на вътрешна селекция. Днес съседна Гърция представи своята песен (премиера, първоначално предвидена за 6-ти март). Един от най-младите участници тази година, Виктор Верникос, ще изпълни „What They Say“ в Ливърпул.

Подборът на представител не мина толкова плавно, колкото ЕРТ би искала. Завършилата на второ място според гласуването на жури и фенове Мелиса Манцукис прибягна до съдебен процес срещу гръцката национална телевизия. За нейно съжаление тези усилия не дадоха резултат и билетът за не особено интригуващия втори полуфинал на Евровизия 2023 остана в ръцете на 16-годишния й колега.

През последните няколко години любимата лятна дестинация на стотици българи не може да се похвали с успехите, които постигаше в началото на 21-ви век. Страната дори достигна някои от най-лошите си представяния наскоро, но това не значи, че няма да успее отново да намери правилния път.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *