Wild Youth ще представят Ирландия на Евровизия 2023

Снощи се проведе националният финал на Ирландия – Eurosong. Форматът се провежда за втори пореден път след като миналата година помогна за избора на Брук Скълион и „That’s Rich“.

След гласуване на местно и международно жури, както и мнение на публиката, Wild Youth надделя над останалите петима претенденти за билет за Ливърпул.

Wild Youth е сред по-акуталните групи в Ирландия. Зад гърба си имат разпродадени турнета и хитове в родината си като „Can’t Move On“ и „Making me Dance“. Работили са със звезди от ранга на Зара Ларсън, The Script и Найл Хорън. А що се отнася до песента за Евровизия 2023 – We Are One, Дейвид (вокали, китара), Ед (китара и вокали), Конър (кийборд и вокали), и Калъм (ударни) са получили помощ но номирания за Грами шведски композитор Йорген Елофсон. Въпреки всичко това обаче само 2 точки в крайното класиране определиха разликата между тях и втората Connolly, която събра сипматиите на международното жури.

Ирландия все още държи рекорда за най-много победи на Евровизия – седем. По една или друга причина в днешни времена страната не намира печелившата формула, чрез която беляза деведесетте години на миналия век. От 2014-та година насам зрителите на конкурса са имали възможност да чуят Ирландия на Големия финал едва веднъж благодарение на тогавашната изненада „Together“ на Райън О’Шонъси. Миналия май, Брук Скълион даде всичко от себе си, но завърши едва петнайста в полуфинал съставен от 18 конкуренти.

Wild Youth ще излязат на сцената в Ливърпул на 9-ти май, като има шанс именно тяхната песен да бъде тази, която ще даде официално начало на конкурса. В конкуренция от едва 15 страни и с допълнителен телевот от Франция, Германия и Италия, дъблинската група ще се надява да зарадва родната публика, която й е гласувала огромно доверие.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *