Ал Бано реши кой да представи Сан Марино на Евровизия 2023

Току-що Сан Марино избра своя представител за Евровизия 2023. Става дума за групата Piqued Jacks с песента „Like an Animal“. Водеща на Una Voce per San Marino бе пълната с адреналин Сенит, а жури с председател Ал Бано даде оценките за формиране на крайното класиране.

Националният финал дава шанс на изпълнители от всяка точка на планетата. През този сезон той дори отне титлата от Литва за най-дълго проточила се селекция, тъй като от октомври насам най-старата република в света преслуша 1000 певци, певици и групи. Сред участниците бяха сестрите Елетра и Джиневра Ламборгини, които не успяха да прегазят конкуренцията в подбора за финалисти. Лоренцо Личитра, победител в  X Factor Italia (Сезон 11) и Дебора Юрато, завършила първа в друго популярно реалити – Amici – през 2014, също ще трябва да търсят друг път за своите музикални кариери. Ронела Хайти, която представи Албания на Евровизия миналата година, не успя да се пребори за втори шанс.

Форматът се провежда за втори пореден път след като миналата година Акиле Лауро неизненадващо го спечели. Въпреки страхотното шоу на екстравагантния италианец Сан Марино не успя да се зарадва на полу-домашен финал в Торино. Добрата новина е, че шоуто се превръща в едно от любимите на заклетите евровизионни фенове.

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *