Фаворитите на България за Детската Евровизия 2022

Седмица след Големия финал на Детската Евровизия 2022 е време да разкрием и кои са фаворитите на България от тазгодишното издание на конкурса.

Тази година България не взе участие в Детската Евровизия, но по традиция българските фенове имаха възможност да дадат своите гласове за песните от конкурса. Както може да видите в таблицата по-долу, Албания успя да събере най-малко точки и зае последното място с 14 точки. С повече от 10 точки преднина застана Сърбия  следвана от близките резултати на Португалия, Украйна и Северна Македония, която въпреки че беше на 14 място в крайното класиране в Ереван, тук зае обичайното си дванадесето място. На крачка от топ 10 остана Казахстан.

С повече от 15 точки разлика Малта, която в Армения остана на последно място, успя да стане първата държава, влязла в топ 10. С близки резултати Италия и Полша останаха на девето и осмо място съответно.

Победителят на Детската Евровизия 2022 Лисандро от Франция беше поставен на седмата позиция от българските фенове на Евровизия.

Нидерландия и Ирландия с 3 точки разлика заеха шесто и пето място. Също с 3 точки Испания не можа да влезе в топ 3, за сметка на Обединеното кралство, които със 102 точки взеха бронзовия медал, даден от българската публика. Среброто остана за домакините Армения, които и в действителност заеха второто място на конкурса. Победител на българските фенове на Детската Евровизия е Грузия със 138 точки. В Ереван кавказката страна спечели третото място в крайното класиране.

Победителите от Франция вече заявиха интерес за домакинство на Детската Евровизия 2023, която ще бъде второто издание на конкурса, провело се там след 2021.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *