Фаворитите на България за Евровизия 2022

Месец април беше белязан от ежегодното гласуване за Фен класацията на България в нашата група Евровизия България във Фейсбук.

В продължение на почти месец всички членове имаха възможността да гласуват за своите фаворити с личните си Топ 10 класации по евровизионната система.

Класацията беше разделена на три етапа – Първи полуфинал, Втори полуфинал и Голям финал. Както и на самата Евровизия държавите бяха разпределени по съответните полуфинали, в които ще вземат участие през май 2022. От всеки полуфинал се класираха по 10 страни и така те срещнаха петте държави директни финалисти на Големият финал. Както винаги, ние нямахме възможност да гласуваме за собствената си държава.

В началото на април стартира Фен класацията с гласуването за първи полуфинал. Петдесет и пет са хората, оставили своите Топ 10 класации за шестнадесетте участващи държави. След събиране на техните точки станаха ясни и десетте финалисти от полуфинала. Цялото класиране за първи полуфинал е както следва:

Веднага след приключването на гласуването за първи полуфинал и обявяването на финалистите, преминахме и към точкуването за втори полуфинал. Тук 50 души подадоха своите гласове за осемнадесетте участващи държави.

След като станаха ясни двадесетте финалисти от полуфиналите, преминахме към финалния етап на Класацията. Тук всички членове можеха да гласуват за 20-те песни, получили най-много точки от двата полуфинала, както и за Големите 5 – Италия, Франция, Германия, Испания и Великобритания. В частта на таблицата извън Топ 10 се наблюдават сравнително близки по брой точки.

Общо 52-ма членове на Евровизия България подадоха своите гласове за финалният етап на Класацията. След събирането на всички точки стана ясно, че фаворитът за победа на българските фенове е Италия, следван от Испания със само 11 точки разлика. с под 10 точки разлика са и държавите на трето и четвърто място – Нидерландия и Швеция, респективно. Спечелилата гласуването на втори полуфинал Кипър остана на пето място.

След по-малко от две седмици ще стане ясно и реалното развие на гласуването и ще знаем кой е новият победител на песенният конкурс и дали точките от българският телевот ще са идентични с тези от Класацията.

България, представена от Intelligent Music Project с песента „Intention“ ще вземе участие в първи полуфинал на Евровизия 2022 в Торино на 10-ти май. Втори полуфинал и Големият финал ще са съответно на 12 и 14 май.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *