Фаворитите на България за Евровизия 2024

За поредна година месец април беше белязан от Фен класацията на България 2024!

В продължение на три седмици всички членове на групата Евровизия България имаха възможността да гласуват за своите фаворити с личните си Топ 10 класации по евровизионната система.

Класацията беше разделена на три етапа – Първи полуфинал, Втори полуфинал и Голям финал. Както и на самата Евровизия държавите бяха разпределени по съответните полуфинали, в които ще вземат участие през май 2024. От всеки полуфинал се класираха по 10 страни и така те срещнаха шестте държави директни финалисти на Големият финал.

В първите дни на април Фен класацията започна с гласуването за първи полуфинал. В него участие взеха 15 държави, но само 10 от тях имаха възможността да преминат към Големият финал. След събиране на точките станаха ясни и десетте финалисти от полуфинала. Цялото класиране за първи полуфинал е както следва:

Веднага след приключването на гласуването за първи полуфинал преминахме и към точкуването за втори полуфинал.

След като станаха ясни двадесетте финалисти от полуфиналите, преминахме към финалния етап на Класацията. Тук всички членове можеха да гласуват за 20-те песни, получили най-много точки от двата полуфинала, както и за Големите 5 – Италия, Франция, Германия, Испания и Великобритания заедно с домакина Швеция.

След финалното пресмятане на резултатите стана ясно, че Италия е големият победител на бългаските фенове със своите 192 точки. С повече от 20 точки разлика на второ място остава Хърватия, а Гърция допълва Топ 3. Със значителна разлика в точките в Топ 5 влизат и Сърбия и Литва.

След по-малко 10 дни ще стане ясно и реалното развитие на гласуването и ще знаем кой е новият победител на песенния конкурс и дали българските фенове са успели да предвидят крайния резултат.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *